בלוג האוכל המומלץ michi

בקלאווה מהירה במילוי פירות יבשים

תבנית מרובעת או מלבנית בגודל בינוני 30*30 או 25*35

פטיפור בצק עלים בנוסח בקלאווה

בקלוואה מהירה מבצק עלים ופירות יבשים.
מעונים קטנים בטעם מרוכז של תבליני , מי ורדים ומגוון פירות מיובשים.
דרך נפלאה וקלה להכין בקלוואה ביתית משובחת.
בקלאווה

אופן ההכנה

  1. מרדדים מעט את הבצק ויוצרים שני מלבנים בגודל התבנית. מקפיאים את עלי הבצק עד לשימוש. מבשלים בסיר קטן סוכר ומים ומביאים לרתיחה מבשלים כ 5 דקות ומורידים מאש.
  2. במעבד מזון קוצצים יחד את חומרי המלית ללא החמוציות. מוסיפים מעט מסירופ הסוכר עד שמתקבלת מלית מעט יותר לחה.
  3. מחממים תנור לחום ביוני גבוה (190 מעלות). משמנים את התבנית ומניחים על בסיס עלה קפוא של בצק. מורחים מעל את המילת ומניחים מעל עלה בצק נוסף. מעבירים למקרר לחצי שעה לקירור יחד. חותכים את הבצק עד לבסיס לריבועי או מעונים קטנים. אופים כ 40 דקות או עד שהבצק הזהיב לגמרי.
  4. מערבבים את הסירופ עם מי הורדים ומברישים את העוגה החמה בסירופ פעמים ושלוש עד שכל הסירופ ייספג היטב. משהים בטמפרטורת החדר עד להגשה. נשמר 4 ימים במקרר בכלי אטום או חודש במקפיא.

טיפ ממיכל:

אם הבקלאווה שנשמרה במקפיא חוזרת להיות קצת יבשה. מומלץ לחמם בתנור כ 10 דקות על 160 מעלות ולשפוך מעל סירופ סוכר.

בקלאווה

המרכיבים

• 400 גר' בצק עלים מופשר

• למלית
• 1/2 1כוס שקדים טחונים
• 1/2 כוס פיסטוקים
• 1/2 כוס משמשים
• 1/2 כוס חמוציות
• 10 תמרים מגולענים
• 1/4 כפית ציפורן
• 1/4 כפית קינמון

• לסירופ
• 1 כוס סוכר
• 1 כוס מים
• 2 כפות מי ורדים

שיתוף ב facebook
שיתוף ב twitter
שיתוף ב linkedin
שיתוף ב pinterest
שיתוף ב telegram
שיתוף ב whatsapp
שיתוף ב email
שיתוף ב print
גלילה לראש העמוד