בלוג האוכל המומלץ michi

בצק פריך מתוק

מתאים ל 2 טארטים בקוטר 24-26 והרבה עוגיות

בצק מתוק לטארט ועוגיות - פריך

Pâte sucrée בעברית בצק פריך מתוק על בסיס חמאה.
מתכון בסיס חשוב!
זה המתכון שלי כבר מעל 20 שנה.
יצרתי אתו מאות טארטים מוצלחים ומגוונים.
עוגיות, דיסקיות בצק פריך ואוזני המן.
מראש נותנת מתכון כפול לשני טארטים שיהיה אחד תמיד במקפיא… לכל צרה וקינוח שמתחשק להכין.
סרטון של כל השלבים ממש כאן בעמוד.
בצק פריך מתוק

אופן ההכנה

  1. לבצק: חותכים את החמאה לקוביות בגודל בינוני. מכניסים את כל חומרי הבצק למעבד מזון או מיקסר עם וו גיטרה. מפעילים את המעבד עד שנוצרים פרורים גדולים. מוציאים מהמעבד ויוצרים בעדינות בצק אחיד. עוטפים בניילון נצמד ומצננים במקרר לפחות שעתיים לפני השימוש.
  2. אפשר לחלק לשנים וחצי שמתאים לעוד טארט להעביר למקפיא עטוף היטב.
  3. ומה עושים עם זה הלאה… מומלץ לאפות ב170-175 מעלות (כ 12-16 דקות) תלוי בגודל ובעובי. אפשר להכין עוגיות במגוון צורות לקשט, לצפות וכל מה שעולה על דעתכם. הבצק מושלם לטארטים ונמצא במתכונים רבים באתר!!

 

טיפ ממיכל:

לבצק כהה מחליפים 50 גרם מהקמח בקקאו – ממש פשוט!!

בצק פריך מתוק

המרכיבים

  • 200 גר' חמאה קרה
  • 1/2 2 + כף כוסות קמח (360 גר')
  • 1 ביצה
  • 1 כף דבש או גלוקוז (אם רוצים אפשר גם בלי במקום מומלץ להוסיף כפית מים קרים במקום)
  • 100 גר' אבקת סוכר

 

שיתוף ב facebook
שיתוף ב twitter
שיתוף ב linkedin
שיתוף ב pinterest
שיתוף ב telegram
שיתוף ב whatsapp
שיתוף ב email
שיתוף ב print
גלילה לראש העמוד