בלוג האוכל המומלץ michi

ביגלה ירושלמי

11 יחידות

ביגלה ירושלמי אמיתי

אבא שלי נולד וגדל בירושלים ואהב את העיר.
בכל ביקור שלנו בירושלים אחרי שעברנו ליד בנין ג’נרלי ואבא שלי הצביע על פסל האריה המכונף וליד הבית הישן שלו ברחוב קינג ג’ורג.
בסוף הסיור הגענו תמיד למאפייה אותנטית במזרח ירושלים ואבא שלי היה קונה שתי שקיות גדולות עם בייגלה ירושלמי חם שהינו זוללים בדרך חזרה לכפר סבא. מה נשאר אמא שלי העבירה למקפיא ואכלנו בהמשך בשבוע יחד עם הזעתר בנפלא שעטוף בנייר עיתון.
מעולם לא הכנתי בייגלה ירושלמי על אף שבצקי שמרים הם האהבה שלי.
בראש השנה האחרון בסגר פינקתי את עצמי בטיול לטעמי ירושלים של אבא דני שנפטר בדיוק לפני שש שנים. להפתעתי הטעם היה ממש מדויק ומרגש.
לפני שאני מנסה מתכון חדש אני פשוט קוראת מתכונים רבים של אופים/ בשלנים שאני מעריכה ומקבלת השראה ויוצרת את הגרסה שלי (מהניסיון והידע שצברתי).
את ההשראה למתכון הזה קיבלתי מארז קומרובסקי שבעיני הוא ה”מומחה” ללחמים בארץ וקרן אגם הנפלא שהבלוג שלה הוא פשוט חוויה.
יצרתי בנוסף בייגלה במילוי גבינה בולגרית שיצא נפלא, מומלץ!
4 סוגי בייגלה ירושלמי מרובע

אופן ההכנה

  1. שמים בקערת המערבל עם וו הלישה את הקמח, השמרים, הסוכר והמים ולשים לאט כדקה. מוסיפים את השמן והמלח וממשיכים ללוש במהירות אטית עוד 9 דקות, לבצק אחיד ואלסטי (במידת הצורך אם הבצק רך מידי מוסיפים כף גדושה קמח). מכסים את הקערה ומניחים להתפחה במשך כשעה, עד שהבצק מכפיל את נפחו.
  2. מחלקים את הבצק לכ11חתיכות (כ 150 גרם לכל יחידה). מגלגלים כל חתיכה לנקניק ארוך בקוטר כ 1 ס”מ. במידה ורוצים בייגלה במילוי (אופיונלי) יוצרים מהבצק מלבן יחסית ארוך  (כ 25-30 ס”מ) ברוחב כ 5 ס”מ ממלאים בפרורי גבינה וסוגרים היטב וגליל ומגלגלים לגליל ארוך.
  3. מחממים את התנור לחום גבוהה מאוד 240  מעלות.ממלאים תבנית מלבנית ארוכה בשומשום. לקערה בינונית יוצקים מים מתוקים. טובלים את הבייגלה בזהירות (אפשר לקפל לא קורה כלום)  ומגלגלים בשומשום. יוצרים צורה עגולה של בייגלה ע”י חיבור בין שתי הקצוות (לחבר בחוזקה). מתפיחים עוד 15 דקות.
  4. אופים כ 14-15 דקות, עד שהביגלים שחומים. מוציאים, מצננים ומגישים. הביגלים במיטבם ביום האפייה. אפשר לשמור אותם עד יומיים בטמפרטורת החדר או עד חודש בהקפאה.
ביגלה

המרכיבים

  • 1 ק”ג קמח
  • 10 גרם שמרים יבשים או 30 גרם טריים
  • 3 כפות (45 גרם) סוכר
  • 1/2 2 כוסות (580 מ”ל) מים
  • 3 כפות שמן זית
  • 15 גרם מלח 1 כף
  • למילוי (אופציולנלי) : 125 גרם גבינה בולגרית מפוררת

 

 

לציפוי

  • 1 ליטר מים קרים עם 4 כפות סוכר מומסות.
  • לקישוט: כ 2 כוסות שומשום מהסוג שאוהבים ואפשר לגוון (אני השתמשתי בשומשום מלא, רגיל ושחור)
צילום: נטע אלחלל
שיתוף ב facebook
שיתוף ב twitter
שיתוף ב linkedin
שיתוף ב pinterest
שיתוף ב telegram
שיתוף ב whatsapp
שיתוף ב email
שיתוף ב print
גלילה לראש העמוד