בלוג האוכל המומלץ michi

בורקס פילו בקיפול מיוחד

לתבנית מרובעת 30*30 ס"מ
1-15 יחידות

מאפה פילו נפלא במילוי גבינות ותרד

מאפה גבינה ותרד טעים בטירוף והכי מרשים שיש לשולחן החג.
טריק לקיפול הבצק שיוצר תבנית מרשימה במיוחד.
סרטון הכנה ממש כאן בעמוד.

אופן ההכנה

  1. מחממים תנור ל 190 מעלות טורבו.
  2. בקערה בינונית מערבבים את כל מרכיבי המילוי היטב. בקערה קטנה מערבבים חמאה מומסת ושמן זית.
  3. פורסים דף פילו משמנים היטב ומהצד הצר שלו מקווצצים לאקורדיון במרכז משאירים 2 ס״מ בשוליים מכל צד. מניחים על מרכז האקורדיון 2 כפות מהמילוי ומכסים את המילוי בשולים מהקצוות למרכז. מקפלים את יתר הבצק והופכים ( צפו בסרטון עד הסוף). משמנים היטב ומניחים בתבנית. ממשיכים עם שאר דפי הפילו ומניחים בתבנית צמודים האחד לשני.
  4. אופים חצי שעה עד שמזהיב היטב. מוציאים מהתנור. מברישים מעט בתערובת השמן שנותרה. מגישים חם.

טיפ ממיכל:

אפשר להחליף את התרד בפטריות מטוגנות.

המרכיבים

  • 300 גרם דפי פילו מצוננים
  • 20 גרם חמאה מומסת
  • 3 כפות שמן זית
  • למילוי
  • 200 גרם גבינת טובה טעם, כנען או ריקוטה פרסקה
  • 125 גרם גבינה מלוחה שאוהבים מפוררת
  • 3 כפות גבינת שמנת
  • 1 כפית פפריקה מתוקה
  • 1/2 כפית אבקת שום (אם רוצים)
  • 1 כף קורנפלור
  • 1 ביצה
  • 200 גרם תרד טרי שמטגנים קלות עם כפית שמן זית וחותכים גס או קפוא מופשר ומסונן היטב (לשקול אחרי הסינון)
גלילה לראש העמוד