בלוג האוכל המומלץ michi

בורקס בטטה

ל20-24 יחידות

בורקס במילוי בטטה ואגוזים

בורקס במילוי מפתיע של בטטה.
אצלי יש תמיד בצק עלים או שאריות של בצק עלים במקפיא.
כשבא לי לפנק את המשפחה בזריזות ולהפתיע אני מפשירה את הבצק ומכינה בורקסים מפתיעים עם מילוים מיוחדים שמשדרגים את המנה הכל כך אהובה וישראלית.
מילוי בטטה שלא נוזל החוצה. ממש פשוט להכנה עם גיוון של גבינה ואגוזים.
המרכיב הסודי במילוי הוא הקורנפלור שקושר את כל מרכיבי המילוי ומשאיר אותם יציבים בתוך הבצק.

אופן ההכנה

1. המלית: ממלאים סיר בינוני במים, ממליחים מעט ומביאים לרתיחה. מוסיפים את קוביות הבטטות ומבשלים כ-20 דקות עד שהן מתרככות לגמרי. מסננים ומעבירים לקערה.
2. בינתיים מחממים את התנור ל-200 מעלות ומרפדים שתי תבניות תנור בנייר אפייה.
3. מועכים את הבטטה בעזרת מזלג, מתבלים במלח, בפלפל, קורנפלור ובאגוז מוסקט. מוסיפים את הגבינה ואת אגוזי המלך ומערבבים. מתקנים תיבול במידת הצורך ומערבבים.
4. הבצק: מקמחים קלות משטח עבודה ומרדדים את הבצק למלבן בעובי 0.3 ס”מ. חותכים למלבנים בגודל 5X8 ס”מ. מניחים ככפית מהמלית לאורך צידו הצר של כל מלבן ומגלגלים לגליל הדוק.
מהדקים את התפר ומניחים כתבנית כשהתפר כלפי מטה.
5. ההרכבה: מברישים את הגלילים בביצה, מפזרים את גרעיני החמנייה ואופים כ-20 דקות, עד הזהבה. מגישים מייד. עד 4 ימים במקרר. מחממים מעט לפני ההגשה.

טיפ ממיכל:

לבורקס טבעוני: אפשר כמובן להכין את הבורקס ללא גינה (אולי להוסיף קצת אגוזים)

המרכיבים

למלית
• 2 בטטות (כ 1/2 ק”ג), קלופות וחתוכות לקוביות
• 1 כף קורנפלור
• מלח ופלפל שחור טחון
• 1/4 כפית אגוז מוסקט טחון
• 50-60 גרם גבינת ריקוטה פרסקה או גבינה מלוחה מפוררת
• 1/3 כוס (40 גרם) אגוזי מלך קלויים קצוצים גס (אם רוצים)
לבצק
• 1/2 ק”ג בצק עלים, מופשר
• להברשה: 1 ביצה, טרופה להברשה
• לציפוי: 1/4 כוס (60 גרם) גרעיני חמנייה

צילום: דני לרנר
סטיילינג: פסי ברניצקי
פורסם ב: שבועון לאישה
שיתוף ב facebook
שיתוף ב twitter
שיתוף ב linkedin
שיתוף ב pinterest
שיתוף ב telegram
שיתוף ב whatsapp
שיתוף ב email
שיתוף ב print
גלילה לראש העמוד