בלוג האוכל המומלץ michi

בורקיטוס במילוי גבינה

25-30 יחידות

הבוריקיטוס הבולגרי המקורי של מתיקה

סיפור בולגרי.
מתיקה דודתו האהובה של בעלי (בת דודה של אביו אבל לגמרי דודה), היא אישה נפלאה ונמרצת (רק בת 99 אוטוטו 100 עגול) ממוצא בולגרי.
היא מכינה את הבורקיטוס הטובים ביותר שטעמתי בחיי.
מהבצק שמכיל כמובן יוגורט ועד למלית המלוחה במידה.
בכל פעם שאנחנו מבקרים אותה, משתזפים להם בורקיטוס בלדי (בולגרי) בתנור.
פשוט אי אפשר לתפוס את מטיקה לא מוכנה. כמובן שאנחנו זוללים אותם מיד.
הכמויות תמיד נדיבות אנחנו גם מקבלים משלוח הביתה.
הבנות שלי, שהן כבר אופות מדופלמות בפני עצמן, ביקשו ממנה את המתכון ומאז אנחנו גם מכינות אותם בבית, בעצמנו.
עכשיו תורכם.
עוד כמה מילים לקראת יום ההולדת העגול 100 (לא יאומן!) של מתיקה אישה נמרצת , נערצת ואופטימית וזאת על אף שהחיים לא תמיד הקלו עליה.
אופטימיות אין סופית שצריך רק ללמוד ממנה.
בורקיטוס גבינה

אופן ההכנה

1. הבצק: שמים בקערת המערבל או מעבד המזון את כל מרכיבי הבצק ומעבדים כדקה עד שנוצר בצק. אוספים את הבצק לכדור, עוטפים בניילון נצמד ומאחסנים במקרר שעתיים.
2. מחממים את התנור ל-190 מעלות ומרפדים שתי תבניות תנור בנייר אפייה.
3. מלית: מערבבים יחד את כל מרכיבי המלית.
4. מקמחים קלות משטח עבודה ומרדדים את הבצק לעלה גדול בעובי 0.3 מ”מ. קורצים ממנו עיגולים בקוטר 8 ס”מ. מניחים במרכז כל עיגול ככף מהמלית, מקפלים את העיגול במרכזו, מהדקים את הקצוות היטב בעזרת שיני מזלג. מניחים את הכיסון בתבנית. מברישים בביצה.
5. אופים כ-15 דקות, עד הזהבה. מגישים חם.

טיפ ממיכל:

בצק יוגורט נפלא שמתאים למגוון מילויים.

המרכיבים

לבצק
• 1/2 2 כוסות + 2 כפות (375 גרם) קמח
• 200 גרם חמאה, רכה
• 1 גביע (200 מ”ל) יוגורט
• 1 שקית אבקת אפייה
למלית
• 250 גרם גבינה בולגרית, מפוררת
• 1/2 גביע (125 גרם) גבינת קוטג’
• 1 כפית קורנפלר
• 1 ביצה טרופה (עם כפית חלב)
• 1 כף גדושה (15 גרם) קמח

צילום: דני לרנר
סטיילינג: פסי ברניצקי
פורסם ב: לאישה
שיתוף ב facebook
שיתוף ב twitter
שיתוף ב linkedin
שיתוף ב pinterest
שיתוף ב telegram
שיתוף ב whatsapp
שיתוף ב email
שיתוף ב print
גלילה לראש העמוד