בלוג האוכל המומלץ michi

בון צ'ה – קציצות וייאטנמיות בגריל

ל 4-5 סועדים

קציצות בקר וייאטנמיות

דיקלה חיון הלא היא מכופפת המקלות.
https://mekofefet.com/
באה ללמד אותי טעמים ויאטנמיים שורשיים ותנה לי חוויה של מסעדה אסייתית של החלומות.
באותו סוף השבוע הכפלתי כמויות והכנתי את הבון צ'ה שוב למשפחה וחברים.
ארוחת גריל ויאטנמית סופר מרעננת וקלילה.
סוג של נאמס מהיר על הגריל.
הרטבים והטעמים הויאטנמים הם חוויה מושלמת לארוחה עם משפחה וחברים.
אני מבטיחה לכם שכזה עוד לא טעמתם.
אצלי זה נכנס למתכונים הקבועים!!!
הרגשתי את חווית המזרח אפילו יותר מבבית התאילנדי (למי שמכיר), עד כדי כך!!!
סרטון הכנה ממש כאן בעמוד.

אופן ההכנה

  1. לקציצות: בקערה קטנה נפרדת מערבבים את הדבש עם המים ומוסיפים רוטב פטריות להקפצה, רוטב דגים, סויה כהה מתוקה ופלפל שחור גרוס. בקערה בינונית מניחים בשר ובצל ומוסיפים את הרוטב מערבבים היטב. מערבבים מעט את התערובת לאיחוד הבשר עם הנוזלים ואז מערבבים נמרצות בכיוון אחד (עם או נגד כיוון השעון) עד שהתערובת הופכת משחתית ודביקה. מרימים את התערובת מהקערה וטופחים אותה בחוזקה בחזרה לתוך הקערה, חוזרים על הפעולה עוד 3-4 פעמים. מכסים את הקערה בניילון נצמד ומכניסים למקרר לחצי שעה לפחות,
  2. לרוטב הטבילה – שמים בקערה את כל מרכיבי הרוטב ומערבבים היטב עד להמסת הסוכר.
  3. לאטריות – משרים את האטריות בקערה עם מים רותחים 6-7 דקות, מסננים, שוטפים תחת זרם מים ומשרים במים קרים עד ההגשה.
  4. יוצרים מתערובת הבשר הקרה קציצות קטנות בקוטר 4 ס"מ. מחממים גריל וצולים את הקציצות 2-3 דקות מכל צד עד שמזהיבות (אפשר להכין גם על מחבת פסים או נינג'ה). מוציאים את הקציצות לצלחת הגשה.
  5. מסדרים על מגש גדול את התוספות עם הקציצות החמות. לוקחים עלה חסה, מעט אטריות בבסיס מניחים קציצה ומעט מכל תוספת, מגלגלים וטובלים ברוטב לפני האכילה.

 

 

טיפ ממיכל:

מהגריל למגש התוספות ממש כמו נאמס קליל.
אפשר כמובן להוסיף לגריל עוד נתחים שאוהבים כמו אנטרקוט ופרגית חתוכם בגודל הקציצות ומשרים אותם ב:
3 שיני שום כתושות
2 כפות רוטב פטריות להקפצה
2 כפות רוטב דגים
½1 כפות דבש + כף מים
½ כף סויה כהה מתוקה
½ כפית פלפל שחור גרוס
מערבבים במרינדה ומשהים במקרר לפחות חצי שעה וצולים עם הקציצות.

המרכיבים

לקציצות:

  • 500 – 600 גר' בשר בקר טחון
  • 1/2 בצל קלוף וחתוך לקוביות קטנות
  • 3 שיני שום כתושות
  • 2 כפות רוטב פטריות להקפצה
  • 2 כפות רוטב דגים
  • ½1 כפות דבש + כף מים
  • ½ כף סויה כהה מתוקה
  • ½ כפית פלפל שחור גרוס

לרוטב הטבילה:

  • 5כפות סוכר
  • 5כפות רוטב דגים
  • 4 כפות חומץ אורז
  • 3 כפות מיץ ליים או לימון
  • 1/2 כוס מים
  • 6 שיני שום חתוכות דק
  • 1-2 צ'ילי אדום טרי קצוץ דק

מומלץ להגשה:

  • חמוצים ויאטנמים , למתכון חמוצם ואטנמים זריזים
  • צרור עשבי תיבול (כוסברה ונענע)
  • 2 ראשי חסה מסולסלת או עגולה שטופה וחתוכה לגודל כף יד
  • 400 גר' אטריות שעועית או אורז (1 חבילה)
גלילה לראש העמוד