בלוג האוכל המומלץ michi

ארוחה בתבנית – עוף בחמאת בוטנים עם בטטה ותפוחי אדמה

4-5 סועדים

עוף בניחוח חמאת בוטנים בתבנית עם תפוחי אדמה ובטטה

פשוט אוהבת ארוחות בתבנית אחת ולא מאמץ.
אוהבת במיוחד שוקי או ירכי עוף שמתבשלים יחד וממש מקפידה בבית לגוון טעמים.
הפעם מרינדה מהירה מטורפת של חמאת בוטנים שילדים ומבוגרים פשוט זוללים והופכת את העוף לקריספי מבחוץ ורך מבפנים.
עוף בתבנית אחת בציפוי חמאת בוטנים

אופן ההכנה

  1. מחממים את התנור לחום גבוה 220 מעלות. מתבלים את שוקי העוף במלח ופלפל.
  2. בסיר קטן תוך כדי ערבוב מחממים יחד 1/2 כוס מים , חמאה בוטנים, חרדל ורוטב ברבקיו עד שהכול הופך לרוטב אחיד (אין צרך להרתיח). מורידים מהאש ומעבירים לקערה. מברישים או מורחים בידים את חלקי העוף הוטב מכול הצדדים (משתמשים ב2/3 מהרוטב). משהים במקרר מכוסה עד לשימוש.
  3. משמנים תבנית בשמן זית. בקערה גדולה מערבבים את הבטטות , תפוחי האדמה שמן הזית הנותר , פפריקה, מלח ופלפל. מערבבים קלות ומעבירים לתבנית ומסדרים עם שוקי העוף.
  4. אופים את העוף והירקות מכוסים בנייר אלומיניום ונייר אפיה 45 דקות. מורדים את הכיסוי ומושכים את העוף ברוטב שנותר . אופים כ 25-30 דקות נוספות אופים עד שהעוף והירקות ומזהיבים לגמרי.
  5. מגישים חם.

המרכיבים

  • 1-1.2 ק"ג שוקי עוף או ירכי עוף
  • 100 גר' חמאת בוטנים כ 3 כפות גדושות
  • 4 כפות רוטב ברבקיו
  • 2 כפות חרדל או חרדל דיז'ון
  • 5 תפוחי אדמה חתוכים לקוביות (2*2 ס"מ)
  • 2 בטטות בינוניות חתוכות לקוביות (3*3 ס"מ)
  • 1/2 כפית פפריקה
  • 1/4 כוס שמן זית
  • מלח ופלפל
צילום: דני לרנר
סטיילינג: פסי ברניצקי
שיתוף ב facebook
שיתוף ב twitter
שיתוף ב linkedin
שיתוף ב pinterest
שיתוף ב telegram
שיתוף ב whatsapp
שיתוף ב email
שיתוף ב print
גלילה לראש העמוד