בלוג האוכל המומלץ michi

אצבעות שניצל עוף בתנור

4-5 סועדים

שניצלונים מהירים אפויים בתנור

יום שני אצלי הוא יום השניצלים.
הילדים שלי לא מוותרים על שניצלונים – אז עברתי לתנור , לא פחות טעים!!
מנה סופר מהירה כולל האפייה בתנור.
הטריק לרכות מרבית הוא תנור חם במיוחד ותוך כמה דקות מתקבלים שנצלונים מושלמים.
מצרפת בטיפ למתכון לתפוחי אדמה מיני מעוכים נפלאים להשלמת הארוחה.
שניצלוני עוף בתנור

אופן ההכנה

  1. מחממים תנור לחום גבוה (230 מעלות מומלץ בטורבו). מכינים צלחת עמוקה עם ביצים טרופות קלות וצלחת גדולה עם פרורי לחם קמח. טובלים את רצועות העוף בביצה (אפשר את כולם יחד)  ולבסוף מעבירים לפרורי הלחם מצפים בפרורי לחם. מרפדים שתי תבניות בנייר אפייה ומברישים או מרססים בשמן. מניחים את רצועות העוף ישרות על נייר האפייה ומתבלים מלח וקצת פלפל מברישים או מרססים מעל בשמן. מכניסים לתנור ל 6-10 דקות או עד שמזהיב.
  2. מגישים חם עם רטבים.

 

טיפ ממיכל:

מיני תפוחי אדמה מעוכים
• כ 1/2 ק"ג מיני תפוחי אדמה (1 שקית)
• 1/2 כף מלח גס
• 1/3 כוס שמן זית
לתפוחי האדמה: מחממים תנור לחום גבוה 220 מעלות. מרפדים תבנית בנייר אפייה ומניחים עליה תפוחי אדמה שלמים. אופים חצי שעה או עד שמתרכך. מוציאים מהתנור ובעזרת פטיש שניצל מועכים כל תפוח אדמה כך שלפחות יהיה חצוי ויותר. מברישים בשמן זית וזורים מלח. ממשיכים לאפות כ 15 שעה עד שמזהיב.

המרכיבים

  • 600-700 גר' חזה עוף פילה עוף חתוך לרצועות ברוחב 1 "מ ואורך כ 3 ס"מ
  • 2 ביצים
  • 150 גר' פרורי לחם (ממליצה על פנקו , יוצא קריספי במיוחד בתנור)
  • 1 כף קמח
  • 1/4 כוס שמן קנולה או תרסיס שמן קנולה
  • קטשופ ומיונז
  • מלח ופלפל לבן
צילום: דני לרנר
סטיילינג: פסי ברניצקי
פורסם ב: שבועון לאישה
שיתוף ב facebook
שיתוף ב twitter
שיתוף ב linkedin
שיתוף ב pinterest
שיתוף ב telegram
שיתוף ב whatsapp
שיתוף ב email
שיתוף ב print
גלילה לראש העמוד