בלוג האוכל המומלץ michi

אנטי פסטי של כרוב ניצנים

5 סועדים

אנטי פסטי כרוב ניצנים עם פסטו טבעוני

עכשיו ממש מתחילה העונה של כרוב הניצנים – החורף.
ירק שאני פשוט אוהבת, גם את הגרסה הקפואה שלו.
אני מבשלת אותו במהלך כל השנה.
מלבד הנראות הייחודית והחמודה שלו הוא מהירקות היותר משביעים שאני מכירה.
מנה טבעונית, מנה נפלאה כפתיח או תוספת לארוחה.
מהירת הכנה ומפתיעה.
הכוללת פסטו טבעוני לצידה.
אנטי פסטי כרוב ניצנים

אופן ההכנה

1. מרתיחים בסיר בינוני כשני ליטר מים עם חצי כפית מלח. מבשלים את כרוב הניצנים כדקה ומעבירים למסננת (כרוב ניצנים טרי מבשלים כ3 דקות וקוטמים את בסיסו). מחממים תנור לחום גובהה (190 מעלות). מרפדים תבנית המתאימה לתנור הנייר אפייה. חוצים את יחידות הכרוב לשניים ומעבירים לקערה. מערבבים עם שמן, חומץ בלסמי ודבש. ומסדרים על תבנית.. זורים מעל במלח ומעט פלפל ואופים כ 12-15 דקות או עד שמזהיב.
2. פסטו טבעוני: מכניסים את כל החומרים מעבד מזון או בלנדר וטוחנים עד שמתקבל פסטו אחיד מתבלים במלח ופלפל. נשמר כשבוע במקרר וכחודש בפריזר
3. אפשר הגיש חם או קר עם פסטו. נשמר 3 ימים במקרר.

המרכיבים

• 800 גר' כרוב ניצנים טרי או קפוא מופשר / טרי – יש לנקות את העלים החיצוניים
• 2 כפות חומץ בלסמי
• 2 כפות דבש
• 4 כפות שמן זית
• מלח ופלפל
• פסטו טבעוני (אם רוצים)
• 1 כוס עלי בזיליקום טריים
• 1/4 כוס שמן זית
• 1/4 כוס צנוברים

צילום: בועז לביא
סטיילינג: נועה קנריק
פורסם ב: שבועון לאישה
שיתוף ב facebook
שיתוף ב twitter
שיתוף ב linkedin
שיתוף ב pinterest
שיתוף ב telegram
שיתוף ב whatsapp
שיתוף ב email
שיתוף ב print
גלילה לראש העמוד