בלוג האוכל המומלץ michi

אנטיפסטי שומר ולימון

4-5 סועדים

שומר ולימון אפויים

דרך המנה הזו למדתי לאהוב את טעם האניס.
ומאז זה סיפור אהבה.
השומר האפוי במיוחד עם למון הוא בניחוח אניסי עדין ונעים לאכילה.
מומלץ לנסות גם למי שחושב שהוא לא חובב את סוג הטעם הזה.
גיוון נפלא לתוספות בארוחה וגם למנה ראשונה.
מתאים כשמוגש חם וכן מוגש קר.
אנטי פסטי שומר

אופן ההכנה

1. מחממים את התנור לחום גבוה (220 מעלות). מעבירים את השומר לתבנית יוצקם שמן זית זית מעל מתבלים במלח גס ומערבבים בתבנית . אופים כ 20-25 דקות או עד שמזהיב מעט ומתרכך.
2. מגישים חם או קר. נשמר 3 ימים במקרר.

טיפ ממיכל:

לאניס מומלץ להוריד את העלים החיצונים והקשים יותר לפני שחותכים לשמיניות.

המרכיבים

• 1.2 ק"ג שומר חתוך לשמיניות
• 1 לימון כגדול חתוך לפרוסת
• 1/4 כוס שמן זית
• מלח גס

צילום: דני לרנר
סטיילינג: פסי ברניצקי
שיתוף ב facebook
שיתוף ב twitter
שיתוף ב linkedin
שיתוף ב pinterest
שיתוף ב telegram
שיתוף ב whatsapp
שיתוף ב email
שיתוף ב print
גלילה לראש העמוד