בלוג האוכל המומלץ michi

אמפנדס במלית עוף

15-20 יחידות

אמפנדס עוף

אמפנדס מאפה ארגנטינאי פופולרי במיוחד.
בצק פריך מלוח (הבצק שלי כולל קמח תפוחי אדמה ומתאים מאוד למילוי העוף!) אפוי במילוי נפלא.
הצורה המיוחדת לו כל כך ומזוהה בארגנטינה עם מילוי בשרי של עוף או בקר.
ארוחת ערב מושלמת יחד עם סלט שאוהבים.
פרוש המילה אמפנדה בספרדית הוא “לכרוך”.

אמפנדס עוף

אופן ההכנה

  1. הבצק: שמים את כל מרכיביו בקערת מעבד המזון או המערבל ומפעילים בהפסקות, עד שנוצר בצק מפורר. מעבירים למשטח עבודה ומאחדים לכדור. עוטפים בניילון מצמד, משטחים מעט ומאחסנים במקרר לשעה לפחות.
  2. מחממים את התנור ל-175 מעלות ומרפדים שתי תבניות תנור בנייר אפייה.
  3. המלית: מערבבים את כל מרכיביה בקערה ומתבלים.
  4. מקמחים קלות משטח עבודה ומרדדים את הבצק לעלה גדול בעובי 0.4 ס”מ. קורצים ממנו  20-15 עיגולים בקוטר של כ- 10 ס”מ. מניחים במרכז כל עיגול כף  גדושה  מהמלית. מקפלים את עיגול הבצק לחצי, מעל המלית, ומהדקים את השוליים. מעבירים לתבנית.

טיפ ממיכל:

קיצור דרך: אפשר לקנות בצק פריך שאוהבים מוכן ולקצר משמעותית את זמן ההכנה.

המרכיבים

לבצק

  • 150 גרם מרגרינה או מחמאה קרה חתוכה לקוביות
  • 1/4 1 כוסות + 1 כף (190 גרם) קמח
  • 1/2 כוס + 2 כפות (90 גרם) קמח תפוחי אדמה
  • 1 כפית מלח
  • 2 חלמונים
  • 3-2 כפות מים

 

למלית

  • 500 גרם בשר עוף טחון
  • 1 גזר,קלוף ומגורר
  • 1/2 בצל, קלוף ומגורר
  • 1/4 כפית פפריקה מתוקה (למי שאוהב פיקנטי חריפה)
  • 1/2 כוס כוסברה או פטרוזיליה, קצוצה
  • מלח ופלפל

 

  • להברשה: 1 ביצה, טרופה
  • לציפוי: 1/4 כוס (כ-50 גרם) זרעי כמון (אם רוצים)
  • להגשה: רוטב עגבניות , מטבוחה או סלסת עגבניות מעט פיקנטית
צילום: דני לרנר
סטיילינג: פסי ברניצקי
פורסם ב: שבועון לאישה
שיתוף ב facebook
שיתוף ב twitter
שיתוף ב linkedin
שיתוף ב pinterest
שיתוף ב telegram
שיתוף ב whatsapp
שיתוף ב email
שיתוף ב print
גלילה לראש העמוד