בלוג האוכל המומלץ michi

אמפנדס במילוי פלפלים וריקוטה

20 יחידות

בורקס ארגנטינאי במילוי ריקוטה פלפלים

מהבצק הפריך המלוח ועד לריקוטה שהיא הגבינה האהובה עלי כמו שאימא שלי אומרת זה עשוי רק מדברים טובים.
לממהרים אפשר להחליף את הבצק הפריך המושלם לבצק פריך קנוי.
העיקר שתכינו!
כמה מילים על הבצק הפריך המיוחד הזה שהוא שילוב של קמח רגיל וקמח תפוחי אדמה וכתוצאה מכך הפריכות שלו והטעם שלו מודגשים ובהחלט מומלץ לנבסת אותו ולאמץ אותו במאפים נוספים.
אמפנדס במילוי ריקוטה ופלפלים

אופן ההכנה

1. לבצק: מכניסים את כל חומרי הבצק למעבד מזון ומפעילים כל פעם לכמה שניות עד שהחומרים הפכים כמעט לגוש. מעבירים אל פיסת ניילון נצמד ויוצרים בעדינות גוש בצק שטוח. מעבירים למקרר לפחות לשעה לפני השימוש.
2. למילוי: במחבת בנונית מחממים שמן זית וצולים את הקוביות 4-5 דקות או עד שמזהיבים. מתבלים במלח ופלפל ועבירים לצינון במקרר לפחות 10 דקות. מוסיפים את הגבינה ומתבלים באגוז מוסקט , מלח ופלפל.
3. מחממים את התנור לחום בינוני גבוה (175מעלות). מצפים תבנית אפייה בנייר אפייה. מרדדים את הבצק לעיגול בעובי 0.4 ס”מ. קורצים מתוכו כ 20 עיגולים בקוטר 6 ס”מ. מניחים במרכז כף מהמילוי ומקפלים לחצי את העיגול. מהדקים היטב את השולים ומעבירים לתבנית. מברישים בביצה ומפזרים מעל כל יחידה קצח. אופים כ 12 דקות או עד שמזהיב. מגישים חם.
4. אפשר להקפיא אחרי האפייה ולחמם בחום בינוני להגשה חוזרת. נשמר כיומים במקרר.

המרכיבים

לבצק

  • 110 גר’ חמאה
  • 130 גר’ קמח (1 כוס פחות 1 כף)
  • 60 גר’ קמח תפוחי אדמה
  • 1/2 כפית מלח
  • 1 חלמון
  • 1/2 1 כפות מים

 

למילוי

  • 4 פלפלים חתוכים לקוביות בשני צבעים צהוב ואדום
  • ½ חבילה גבינת ריקוטה (125 גר’)
  • ¼ כפית אגוז מוסקט
  • מלח ופלפל
  • 1 ביצה טרופה להברשה
  • ¼ כוס קצח
צילום: דני לרנר
סטיילינג: מיכל לוי אלחלל
שיתוף ב facebook
שיתוף ב twitter
שיתוף ב linkedin
שיתוף ב pinterest
שיתוף ב telegram
שיתוף ב whatsapp
שיתוף ב email
שיתוף ב print
גלילה לראש העמוד