בלוג האוכל המומלץ michi

אורז עם פטריות שיטקי וחלב קוקוס

5 סועדים

אורז ריזוטו עם פטריות שיטקי וחלב קוקוס קל להכנה

אצלי לאורז יש מקום מיוחד במטבח!
וכזה אורז עוד לא טעמתם באחריות!
הוא קל להכנה ולכן תמיד צריך להיות בתוספת של טעמים מופלאים וחזקים שמתאימים ללחות שנוצרת בתוכו במהלך הבישול.
שילוב של אורז, פטריות מיובשות וחלב קוקוס, אורז בעל טעם אסייתי מיוחד מעט דומה במרקמו לריזוטו בעקבות תוספת החלב ממש בסוף הבישו יוצא מקרם דומה להפליא לריזוטו אך קליל יותר וחצוף יותר בטעמים.
למי שמחפש בנרות מתכון שיגוון לו את תבשלי האורז, זה מתכון מנצח ממש.
אורז עם פטריות שיטקי

אופן ההכנה

1. משרים את הפטריות במים חמים כ 10 דקות. פורסים את הפטריות הרכות לפרוסות דקות. מחממים בסיר בינוני שמן שומשום ומוסיפים את האורז עלה קפיר ליים, אבקת קארי, סויה ופטריות. מוסיפים לאורז 600 מ"ל מים חמים (אפשר להשתמש גם במי ההשריה של הפטריות). מכסים מעבירים לאש נמוכה ומבשלים כ 20 דקות..
2. מורידים את הכיסוי וממש לפני ההגשה מוסיפים את חלב הקוקוס מערבבים כ 3 דקות תוך כדי חימום על אש בינונית. מגישים חם ומעטרים בבצל ירוק.

אורז עם פטריות שיטקי

המרכיבים

• 400 גר' כוסות אורז בסמטי
• 2 כפות שמן שומשום
• 3 כפות סויה
• 1 כפית אבקת קארי
• 1 כוס פטריות שיטקי מיובשות
• 400 מ"ל חלב קוקוס או קרם קוקוס (לטעם חזק ומרוכז יותר)
• 1 עלה קפיר ליים (אם רוצים)
• 2 גבעולי בצל ירוק לקישוט (אם רוצים)

צילום: דני לרנר
סטיילינג: פסי ברניצקי
פורסם ב: שבועון לאישה
שיתוף ב facebook
שיתוף ב twitter
שיתוף ב linkedin
שיתוף ב pinterest
שיתוף ב telegram
שיתוף ב whatsapp
שיתוף ב email
שיתוף ב print
גלילה לראש העמוד