בלוג האוכל המומלץ michi

אורז בריאני צהוב

4-5 סועדים

אורז בריאני

אורז נפלא בטכניקת בישול מיוחדת.
גילתי את האורז המיוחד הזה דרך חברה דרום אפריקאית.
אורז מלא בכל טוב שהוא ממש כוכב הארוחה.
מתחילים בבישול האורז ומסיימים באפייה .
מבושל במים יחד עם שורש כורכום לקבלת צבע צהוב מרהיב וממשיך לאפייה בתנור.
צבעוני, טעים ובריא במיוחד – הודות לתוספת הנפלאה של שורש הכורכום.

אופן ההכנה

  1. מחממים את התנור לחום בינוני – גבוה (175 מעלות).מחממים את  השמן בסיר שיתאים מאוחר יותר לתנור. צולים את הבצל והכורכום על אש בינונית עד שהופך לשקוף – כ 5 דקות. מוסיפים לבצל  קינמון, ציפורן ואורז. מערבבים כשתי דקות.
  2. מוסיפים לסיר את המים, משמשים, פיסטוק וג’ינגר, דבש ומביאים לרתיחה. מורידים מהאש מכסים במכסה ומעבירים לתנור ואופים כ 25 דקות עד שכל הנוזלים נספגו באורז. מוציאים מהתנור ומערבבים בעזרת מזלג ומתבלים במלח ופלפל.
  3. נשמר 3 ימים מומלץ לחמם שוב כמה דקות במיקרוגל.

 

 

המרכיבים

  • 2 כפות שמן
  • 1 בצל קלוף וחתוך לקוביות קטנות
  • 1 שורש כורכום חתוך קלוף לפרוסות או כפית כורכום באבקה גדושה
  • 1 מקל קינמון
  • 4 יחידות ציפורן (אם רוצים)
  • 400 גר’ אורז בסמטי
  • 1 ליטר מים
  • 12 משמשים יבשים או שזיפים או תערובת של שניהם חתוכים לקוביות גדולות
  • 50 גר’ פיסטוקים קלופים
  • 1 כף דבש או סילאן
  • 3 יחידות ג’ינגר מסוכר (אם רוצים) או כף צימוקים
  • מלח ופלפל
שיתוף ב facebook
שיתוף ב twitter
שיתוף ב linkedin
שיתוף ב pinterest
שיתוף ב telegram
שיתוף ב whatsapp
שיתוף ב email
שיתוף ב print
גלילה לראש העמוד