בלוג האוכל המומלץ michi

אוסובקו בקלי קלות

סיר קדירה רחב ונמוך עם מכסה
5 סועדים

אוסובוקו נהדר

בשת"פ עם החורף שמגיע הכנתי לכם קדירה איטלקית בקלי קלות.
אוסובוקו מופלא מתובל בעגבניות ויין לבן שזה שילוב מופלא.
הריח מהקדירה המתבשלת הוא חד פעמי.
למי שאוהב מח עצם וטעמים איטלקיים עדינים ורכים במיוחד.
הרוטב שנוצר סביב הבשר באוסובוקו הוא חד פעמי!
ממש לא מסובך להכין, צריך פשוט סבלנות ולתת לבשר זמן מספיק להתרכך.
אני מכתירה את הרוטב של האוסובוקו כהכי טעים שיש ולכן מושלם לפירה!!
סרטון הכנה ממש כאן בעמוד.

אופן ההכנה

1. טובלים את פיסות הבשר בקמח משני הצדדים. במחבת מחממים 2 כפות שמן זית ומטגנים את פיסות האוסובוקו על אש גבוהה כ 4 דקות מכול צד או עד שמזהיב. מתבלים במלח ופלפל.מוציאים מהמחבת ומניחים בטמפרטורת החדר (או שמעבירים לסיר הקדירה. ממלאים את המחבת בחצי כוס מים ומביאים לרתיחה.
2. בסיר גדול של קדירה מחממים את שמן הזית שנותר ומטגנים את בירקות: כרישה, גזר, סלרי ושום כ 4-5 דקות על אש בינונית. מניחים מעל לירקות את האוסובוקו. יוצקים מעל את המים מהמחבת,חומץ בלסמי, רסק עגבניות, עגבניות מרוסקות יין לבן, ציר עוף ועשבי תיבול. כל הנוזלים יחד צריכים לכסות את הבשר. במידה ולא מכסים מוסיפים עוד מעט מים ומביאים לרתיחה.
3. מכאן אפשר להמשיך על הכיריים או בתנור:
להמשיך לבשל מכוסה על אש נמוכה כ 2.5-3 שעות או עד שמתרכך.
לאפות בתנור מכוסה ב170 מעלות כשעתיים או עד שהבשר מתרכך.
4. מתבלים במלח ופלפל ומגישים עם פירה או אורז.

.

טיפ ממיכל:

הכנה פשוטה, סרטון הכנה ממש כאן.

המרכיבים

• 4-5 חתיכות אוסובוקו כ 2 ק"ג (שוק עגל הכולל בתוכו מח עצם)
• 1/2 כוס קמח או קורנפלור
• 4 כפות שמן זית
• 1 כרישה חתוכה לפרוסות דקות (החלק הבהיר)
• 3 שיני שום חתוכות לפרוסות דקות
• 2 גזרים חתוכים לקוביות קטנות
• 1 שורש סלרי קלוף וחתוך לקוביות
• 2 כפות רסק עגבניות
• 2 כפות חומץ בלסמי
• 240 מ"ל יין לבן (1 כוס)
• 1/2 ליטר ציר עוף או מים (אפשר מאבקה)
• 400 מ"ל עגבניות מרוסקות מקופסא
• 2 עלי דפנה
• 2 ענפי טימין
• 1 ענף רוזמרין
• מלח ופלפל

צילום: מיכל לוי אלחלל
סטיילינג: מיכל לוי אלחלל
שיתוף ב facebook
שיתוף ב twitter
שיתוף ב linkedin
שיתוף ב pinterest
שיתוף ב telegram
שיתוף ב whatsapp
שיתוף ב email
שיתוף ב print
גלילה לראש העמוד