בלוג האוכל המומלץ michi

אוזני המן במילוי שוקולד לבן

15-17 יחידות

אוזני המן עם שוקולד לבן

אוזני המן פטנט עם מילוי בקלי קלות!
בצק פריך עבודת יד מופלא עם מילוי הכי פשוט וטעים שיש, פשוט טבלית וחצי של שוקולד לבן בלי להמיס או לערבב.
המילוי יוצא מופלא ועל מנת לגוון ולהרגיש את החג הברשתי בביצה ופיזרתי פרג.
אפשר כמובן לילדים להכין חלק בלי הפרג.
אוזני המן במילוי שוקולד לבן

אופן ההכנה

ההכנה
1. לבצק: מכניסים את כל המרכיבים לקערת מעבד מזון או מיקסר עם ווגיטרה. מפעילים את המעבד/מיקסר עד שנוצרים פרורי בצק גדולים. מוציאים למשטח עבודה ומאחדים קצרות ובעדינות לבצק אחיד(להיזהר לא לעבד יותר מידי). עוטפים בניילון נצמד ומצננים במקרר לשעתיים לפחות לפני השימוש.
2. מחממים את התנור לחום בינוני (170 מעלות). מרפדים 2 תבניות תנור בנייר אפייה.
3. מקמחים קלות משטח עבודה. מרדדים את הבצק לעובי של כ- 0.3 מ"מ. בעזרת חותכן או כוס, קורצים עיגולי בצק בקוטר 6 כ ס"מ. מניחים במרכז טבלית וחצי שוקולד וסוגרים משלושה צדדים למשולש. מהדקים היטב את הקצוות. מעבירים לתבנית תבנית ומברישים בביצה מפזרים מעל פרג . לאפייה מושלמת מעבירים את התבנית למקפיא ל5 דקות. אופים כ- 12-15 דקות או עד שאוזני ההמן מתייצבות ומזהיבות מעט.

טיפ ממיכל:

שימו לב הבצק הוא בצק פריך עדין ובמהלך הכנתו יש להשתדל לא לערבב יותר מידי במיקסר (עד שמגיעים לפרורים גדולים) ובמעבד מזון להשתמש בפולסים. את הפרורים אוספים בעדינות לבצק על מנת לשמור על פריכות.

המרכיבים

לבצק
• 90 גרם חמאה קרה, חתוכה לקוביות בגודל בינוני
• 1 כוס קמח (165 גרם)
• 1 כף גדושה שקדים טחונים (כ30 גר')
• 1 ביצה
• 1 חלמון
• 2 כפיות סירופ תירס או סירופ גלוקוז (להשיג בחנויות מתמחות) או דבש
• 60 גרם אבקת סוכר

למלית
• 200 גרם שוקולד לבן חתוך לטבליות וחצי טבליות

• 1 ביצה טרופה להברשה
• 2 כפות פרג שלם או טחון לקישוט

שיתוף ב facebook
שיתוף ב twitter
שיתוף ב linkedin
שיתוף ב pinterest
שיתוף ב telegram
שיתוף ב whatsapp
שיתוף ב email
שיתוף ב print
גלילה לראש העמוד