בלוג האוכל המומלץ michi

אגסים ביין אדום

4-5 סועדים

קומפוט אגסים ותבלינים

קומפוט אגסים מופלא לחג.
מנה קלה וקלילה לדקה ה 90!!
מנה המושלמת לסיום ארוחה ערב חגיגית.
אגסים בצבע אדום יין במתיקות מושלמת ועומק טעמים ותבלינים.
צבעוניות מושלמת לארוחה!!
אגסים ביין אדום

אופן ההכנה

1. קולפים את האגסים (חותכים לשנים ואורך במידה והאגסים גדולים מידי) מכניסים לסיר גדול מכסים ביין , סוכר מקל קינמון, אניס, הל . ממלאים במים עד שהאגסים מכוסים כ1 ס"מ מעל לגמרי מביאים לרתיחה ומבשלים על אש בינונית – נמוכה לא מכוסה כחצי שעה או עד שהאגסים מתרככים.
2. מעבירים לכלי אחסון , מומלץ לאחסן במקרר עד לשימוש עם הרוטב.
3. מגישים קר עם הרוטב , מומלץ עם סורבה קוקוס או גלידת וניל.

המרכיבים

• 1 ק"ג אגסים (ל 10-11 יחידות קטנות)
• 1/2 ליטר יין אדום
• 1/2 כוס גר' סוכר
• 3 מקלות קינמון
• 1 כוכב אניס (אם רוצים)
• 3 יחידות הל חצויות (אם רוצים)

צילום: דני לרנר
סטיילינג: פסי ברניצקי
שיתוף ב facebook
שיתוף ב twitter
שיתוף ב linkedin
שיתוף ב pinterest
שיתוף ב telegram
שיתוף ב whatsapp
שיתוף ב email
שיתוף ב print
גלילה לראש העמוד