בלוג האוכל המומלץ michi

בורקיטוס גבינה של פעם

25-30 יחידות

הבוריקיטוס הבולגרי המקורי של מטיקה

סיפור בולגרי שבסופו מתכון מופלא לבורקיטוס.
מטיקה דודתו האהובה של בעלי (בת דודה של אביו אבל לגמרי דודה) היתה אישה נפלאה, נמרצת ובולגריה.
היא הכינה את הבורקיטוס הטובים ביותר שטעמתי בחיי.
היום בכל פעם שאני מכינה אותם אני מרגישה שאני מבקרת אותה ונהנית מכל רגע ומהאהבה, החוכמה וההומור שהיו חלק ממנה.
בשבילי הם הבורקיטוס הכי בולגריים שיש!
מהבצק שמכיל כמובן יוגורט ועד למלית המלוחה בדיוק מידה.
מתיקה נפטרה לפני שנה וחצי בגיל 101. בכל פעם שביקרנו אותה, היו משתזפים להם בורקיטוס בלדי (בולגרי) בתנור.
פשוט אי אפשר היה לתפוס את מתיקה לא מוכנה כולל משלוח של קופסא הביתה.
הכנתי למאפה המדהים הזה גם סרטון נפלא, ממש כאן בעמוד.
הבנות שלי, שהן כבר אופות מדופלמות בפני עצמן, ביקשו ממנה את המתכון ומאז אנחנו גם מכינות אותם בבית, בעצמנו.
ממש עכשיו הגיע תורכם.

אופן ההכנה

1. הבצק: שמים בקערת המערבל או מעבד המזון את כל מרכיבי הבצק ומעבדים כדקה עד שנוצר בצק. אוספים את הבצק לכדור, עוטפים בניילון נצמד ומאחסנים במקרר שעתיים.
2. מחממים את התנור ל-190 מעלות ומרפדים שתי תבניות תנור בנייר אפייה.
3. מלית: מערבבים יחד את כל מרכיבי המלית.
4. מקמחים קלות משטח עבודה ומרדדים את הבצק לעלה גדול בעובי 0.3 מ"מ. קורצים ממנו עיגולים בקוטר 8 ס"מ. מניחים במרכז כל עיגול ככף מהמלית, מקפלים את העיגול במרכזו, מהדקים את הקצוות היטב בעזרת שיני מזלג. מניחים את הכיסונים בתבנית. מברישים בביצה. מפזרים שומשום.
5. אופים כ 15-20 דקות, עד הזהבה. מגישים חם.

טיפ ממיכל:

בצק יוגורט נפלא שמתאים למגוון מילויים.

המרכיבים

לבצק
• 1/2 2 כוסות + 3 כפות (380 גרם) קמח
• 200 גרם חמאה, רכה
• 1 גביע (200 מ"ל) יוגורט
• 1 שקית אבקת אפייה

• 1/2 כפית מלח

למלית
• 250 גרם גבינה בולגרית, מפוררת
• 2/3  גביע (170 גרם) גבינת קוטג'
• 1 כף קורנפלור
1 כף גדושה קמח
• 1 ביצה טרופה (אם רוצים) – אני מכינה בלי

לציפוי
1 ביצה טרופה עם רבע כפית מלח
1/3 כוס שומשום במגוון צבעים וכל מה שאוהבים מעל

גלילה לראש העמוד