קישואים ממולאים בקינואה וירקות שורש
4-5 סועדים
קישואים ממולאים טבעוניים
ממולאים שמתאימים גם לקיץ.
אופן ההכנה
1. מרתיחים סיר בינוני ליטר וחצי מים וכפית מלח. חותכים כל קישוא לשלוש כאשר הקצוות חתוכים גם כן. מבשלים את חתיכות הקישואים כשלוש דקות במים רותחים ומוציאים אל מסננת. בעזרת כפית מוציאים מחתיכות הקישוא את פנים הקישוא ומשאירים בסיס באחד הצדדים של הקישוא.
2. לקינואה: מחממים כף שמן בסיר בינוני ומטגנים מעט את הבצל עד שמזהיב כשתי דקות. מוסיפים את הגזר ושורש הפטרוזיליה וממשיכים לטגן כדקה. מוסיפים את הקינואה, ½ כפית מלח והבהרט ומערבבים היטב. מוסיפם כוס וחצי מים חמים. ממשיכים לבשל על אש נמוכה מכוסה כ 15 דקות. מורידים מהאש ומתקנים תיבול.
3. מחממים את התנור לחום גבוה (200 מעלת). בקערה מערבבים 2 כפות רסק עגבניות עם כוס מים חמים. מוסיפים את העגבניות המרסקות , שמן זית ומתבלים במלח ופלפל. מוסיפים למילוי 1/4 כוס מהרוטב ומערבבים היטב.
4. ממלאים בכל קישוא כף מהמילוי ומניחים צמודים האחד לשני בתבנית. ממלאים את בסיס התבנית ברוטב. אופים כ 15 דקות מוסה בנייר אלומיניום. מורידים את הנייר וממשיכים לאפות עוד 10-15 דקות בתנור או עד שהקינואה מזהיבה מעט.
5. מגישים חם. מהמנות שמשתבחות בכל חימום נוסף.