בראוניז גבינה
תבנית מרובעת בגודל כ 30*30 ס"מ
בראוניז גבינה מושלמים
גיוון נפלא למתכון קלאסי.
בראוניז הוא אחד המתכונים הכי קלים שאני מכירה המסת שוקולד עם חמאה וכל השאר בערבוב בלבד ללא הקצפה.
החוק הכי חשוב שצריך להקפיד עליו בבראוניז מוצלחים הוא להוציא מהתנור בדיוק אחרי 25 דקות.
אחד הפטיפורים הכי פופולרים אצלי באירועים ואהוב על ידי מבוגרים וילדים יחד.
אופן ההכנה
1. מחממים את התנור לחום גבוה (180 מעלות). משמנים את התבנית ומניחים על הבסיס נייר אפיה. בסיר בינוני מחממים יחד שוקולד וחמאה חתוכה לקוביות. מערבבים על אש בינונית עד שהשוקולד נמס לגמרי. מורידים מהאש ומוסיפים סוכר, קמח, קקאו ואבקת אפייה. מערבבים ומוסיפים ביצים מקציפים קלות ומעבירים לתבנית. מחליקים את פני התבנית.
2. בקערה בינונית מערבבים יחד גבינה, סוכר, שמנת חמוצה ואינסטנט וניל יחד. מוסיפים ביצים לאט עד שמתערבבות ולא מעבר.
3. יוצקים את תערובת הגבינה מעל לתערובת הבראוניז. מחליקים שוב את פני התבנית.
4. אופים 35-40 דקות. מוציאים מפרידים את השוליים בעזרת סכין כל עוד העוגה חמה. מצננים בטמפרטורת החדר 1/2 שעה. מעבירים למקרר לשעתיים לפחות לפני חיתוך למרובעים. מומלץ להקפיא לפחות שעתים ואז הבראוניז נחתך בקלות
5. נשמר כחמישה ימים במקרר או חודשים במקפיא
טיפ ממיכל:
1.אני ממליצה לשמור במקפיא. אוהבת לאכול אותם מאוד קרים או מעט קפואים.
2.בשלב שיוצקים את הגבינה מעל הבראוניז אפשר בעזרת שיפוד גדול או מזלג מעל לערבב את שתי הבלילות וליצור אפקט של שיש.