סלט עדשים ואנטי פסטי ירקות שורש
4 סועדים
סלט עדשים, סלק ורוקט
סלט עדשים מבושל וטעים בטרוף.
כבר כמה שנים אני מנסה לאכול יותר בריא ולכן מגוונת את הארוחות שלי בסלטים צבעוניים שהם ממש ארוחה מפנקת.
הסלט הזה הוא כוכב הארוחה ומשמש כתוספת נפלאה או ארוחה צמחונית מלאה.
כבר כמה שנים אני מנסה לאכול יותר בריא ולכן מגוונת את הארוחות שלי בסלטים צבעוניים שהם ממש ארוחה מפנקת.
הסלט הזה הוא כוכב הארוחה ומשמש כתוספת נפלאה או ארוחה צמחונית מלאה.
אופן ההכנה
1. מבשלים את העדשים עם ליטר מים עד שמתרככים לגמרי – כ 20 דקות. מסננים ומתבשלים במלח ופלפל.
2. מחממים תנור לחום גבוה (220 מעלות). מרפדים תבנית אפייה בנייר אפייה. חותכים את הירקות לשמניות (את הסלק מומלץ לחתוך לקוביות), מניחים בתבנית ומברישים בשמן זית. מתבלים במלח ופלפל ואופים כ 25 דקות. מוציאים מהתנור ומשהים כ 15 דקות .
3. בקערה מערבבים עדשים, אנטי פסטי, לימון, חומץ בלסמי ואת שארית שמן הזית. מתקנים תיבול , מוסיפים רוקט ומגישים.