רולדת בקר במילוי בשר טחון ובזיליקום
5-6 סועדים
שניצל בקר מגולגל במילוי בשר טחון ואגוזים
מנה חגיגית אופיינית מהמטבח הגרמני, מנת בקר קלילה ומפנקת.
פשוט מנה חגיגית.
המילוי לא מסובך מידי ותוצאה היא של בשר רך בטעם מפתיע.
הירק כבר נמצא בתבשיל למי שלא אוהב את טעם השומר אפשר להחליף בקוביות תפוחי אדמה בגודל בינוני.
פשוט מנה חגיגית.
המילוי לא מסובך מידי ותוצאה היא של בשר רך בטעם מפתיע.
הירק כבר נמצא בתבשיל למי שלא אוהב את טעם השומר אפשר להחליף בקוביות תפוחי אדמה בגודל בינוני.
אופן ההכנה
1. במעבד מזון קוצצים בזיליקום, שני שום, קשיו ו3 כפות שמן זית עד שמתקבל משחה אחידה. בקערה בינונית מערבבים בשר טחון , משחת הבזיליקום וחלמון. מתבלים במלח ופלפל.
2. מצפים כל שניצל בקר בשכבה אחידה של בשר טחון ומגלגלים כאשר המילוי נשאר בתוך הגלילה. קושרים בחוט המתאים לבישול (או נועצים קיסם לרוחב הרולדה) ומתבלים מבחוץ במלח ופלפל. מחממים 2 כפות שמן זית במחבת גדולה ומטגנים את הרולדות כ 3 דקות מכל צד או עד שמזהיבות לגמרי. מוסיפים כוס יין ומביאים לרתיחה. מוסיפים כוס מים ושומר וממשיכים לבשל על אש קטנה כחצי שעה. מתבלים במלח ופלפל ומגישי חם עם הרוטב (מוציאים את חוט הקשירה / הקיסם).
3. נשמר שלושה ימים במקרר.
טיפ ממיכל:
כל חימום נוסף של המנה רק מוסיף לטעמה.
אפשר להכין ללא השומר והחליפו בגזר או קישוא.