באגט זיתים ללא לישה
4 יחידות
באגט זיתים בקלות
באגט בטעם נפלא של זיתים ורוזמרין.
תהליך סופר פשוט שגורם לטעמים ולתפיחה להתפתח לאט וליצור 4 באגטים מושלמים ביותר!!!
המתכון הזה בטוח נכנס לרשימת המתכונים המועדפים שלכם.
תהליך סופר פשוט שגורם לטעמים ולתפיחה להתפתח לאט וליצור 4 באגטים מושלמים ביותר!!!
המתכון הזה בטוח נכנס לרשימת המתכונים המועדפים שלכם.
אופן ההכנה
- לקערה עם מכסה מכניסים את כל המרכיבים ומערבבים עם כף עד או בידיים עד שהכול מתגבש לבצק לא אחיד לגמרי. מניחים מכוסה חצי שעה ומקפלים את הבצק 2-3 פעמים לחיזוק (מותחים את הבצק מעט ומקפלים לשניים). מכסים שוב ומחכים חצי שעה נוספת ומבצעים בבצק עוד קיפול. מכסים ומעבירים למקרר לפחות ל10 שעות ועד 24 שעות.
- משחררים את הבצק בעדינות מהקערה ומניחים על משטח מקומח. מחלקים ל 4 חלקים מקמחים מעט וכל חלק מאריכים ע״י קיפול שני הצדדים הארוכים למרכז פעמים מהדקים במרכז. מגלגלים לגליל ארוך בקוטר כ 4 ס״מ. מסובבים את הגליל לבורג כמה פעמים ומניחים על תבנית מרופדת בנייר אפייה. מקמחים את הבאגטים במעט קמח עם מסננת ומכסים. מתפיחים כשעה או עד שכמעט מכפיל את נפחו.
- מחממים תנור ל250 מעלות טורבו . מניחים תבנית קעורה בתחתית.
- יוצקים על התבנית החמה בתחתית כוס מים וסוגרים את התנור. מכניסים את הבאגטים לתנור לך ואופים כ 20 דקות או עד שמזהיבים וקראנצ׳ים למגע.
- מוציאים מהתנור ומצננים כמה דקות. מומלץ להגיש עם שמן זית וחומץ בלסמי. מעדן!!!
טיפ ממיכל:
אפשר גם בלי הזיתים והרוזמרין, רק חשוב לציין שהזיתים והשמן שבתוכם נותנים לבאגט אקסטרה טעם!
המרכיבים
- 1/2 קילו קמח לחם ( 1/2 4 כוסות +כף)
- 1 כפית שמרים
- 1/2 1 כוסות מים (360 מ״ל)
- 1 כפית גדושה מלח
- 1 כף מה שמן זית
- 1 גבעול רוזמרין מופרד לעלים וחתוך דק
- 1 כוס זיתים ללא גרעינים חצויים