בלוג האוכל המומלץ michi

באגט זיתים ללא לישה

4 יחידות

באגט זיתים בקלות

באגט בטעם נפלא של זיתים ורוזמרין.
תהליך סופר פשוט שגורם לטעמים ולתפיחה להתפתח לאט וליצור 4 באגטים מושלמים ביותר!!!
המתכון הזה בטוח נכנס לרשימת המתכונים המועדפים שלכם.

אופן ההכנה

  1. לקערה עם מכסה מכניסים את כל המרכיבים ומערבבים עם כף עד או בידיים עד שהכול מתגבש לבצק לא אחיד לגמרי. מניחים מכוסה חצי שעה ומקפלים את הבצק 2-3 פעמים לחיזוק (מותחים את הבצק מעט ומקפלים לשניים). מכסים שוב ומחכים חצי שעה נוספת ומבצעים בבצק עוד קיפול. מכסים ומעבירים למקרר לפחות ל10 שעות ועד 24 שעות.
  2. משחררים את הבצק בעדינות מהקערה ומניחים על משטח מקומח. מחלקים ל 4 חלקים מקמחים מעט וכל חלק מאריכים ע״י קיפול שני הצדדים הארוכים למרכז פעמים מהדקים במרכז. מגלגלים לגליל ארוך בקוטר כ 4 ס״מ. מסובבים את הגליל לבורג כמה פעמים ומניחים על תבנית מרופדת בנייר אפייה. מקמחים את הבאגטים במעט קמח עם מסננת ומכסים. מתפיחים כשעה או עד שכמעט מכפיל את נפחו.
  3. מחממים תנור ל250 מעלות טורבו . מניחים תבנית קעורה בתחתית.
  4. יוצקים על התבנית החמה בתחתית כוס מים וסוגרים את התנור. מכניסים את הבאגטים לתנור לך ואופים כ 20 דקות או עד שמזהיבים וקראנצ׳ים למגע.
  5. מוציאים מהתנור ומצננים כמה דקות. מומלץ להגיש עם שמן זית וחומץ בלסמי. מעדן!!!

טיפ ממיכל:

אפשר גם בלי הזיתים והרוזמרין, רק חשוב לציין שהזיתים והשמן שבתוכם נותנים לבאגט אקסטרה טעם!

המרכיבים

  • 1/2 קילו קמח לחם ( 1/2 4 כוסות +כף)
  • 1 כפית שמרים
  • 1/2 1 כוסות מים (360 מ״ל)
  • 1 כפית גדושה מלח
  • 1 כף מה שמן זית
  • 1 גבעול רוזמרין מופרד לעלים וחתוך דק
  • 1 כוס זיתים ללא גרעינים חצויים
גלילה לראש העמוד