בייגל אמריקאי
ל 8 יחידות
בייגלים הכי בקלות
השיטה הכי קלה לעיצוב בייגלים.
מהניסיון שלי זו הדרך הכי קלה ליצור חור קטן במרכז.
בייגלים הם לחמניות נפלאות שאחרי התפחה ולפני התנור מבשלים אותם דקה במים וכך מקבלים מרקם מיוחד, בעצם מעקבים את התפיחה.
אל תיבהלו גם אם בשלב הבישול הם נראים מקומטים מבטיחה שהם מסתדרים באפייה.
מתאים במיוחד לשנת הלימודים הקרובה ואפשר לגוון עם מגוון של ציפויים שאוהבים.
מהניסיון שלי זו הדרך הכי קלה ליצור חור קטן במרכז.
בייגלים הם לחמניות נפלאות שאחרי התפחה ולפני התנור מבשלים אותם דקה במים וכך מקבלים מרקם מיוחד, בעצם מעקבים את התפיחה.
אל תיבהלו גם אם בשלב הבישול הם נראים מקומטים מבטיחה שהם מסתדרים באפייה.
מתאים במיוחד לשנת הלימודים הקרובה ואפשר לגוון עם מגוון של ציפויים שאוהבים.
אופן ההכנה
- במיקסר עם וו לשיה לשים יחד את כל מרכיבי הבצק ( לשים לב שהמלח לא יגע בשמרים). כ 15 דקות ועד שמתקבל בצק אחיד ואלסטי. מכסים ומתפיחים כשעה או עד שמכפיל את נפחו.
- על משטח מקומח מקפלים מעט את הבצק ומחלקים ל 8 חלקים שווים. יוצרים כדורים ומשהים ל10 דקות מכוסים. בעזרת כף עץ יוצרים בכל כדור חור במרכז ובתנועות סיבוביות מרווחים את החור לחור גדול ( צפו בסרטון שבאינסטגרם שלי – כאן בעמוד). מניחים על תבנית מעט מקומחת ומכסים במגבת. מתפיחים כ 30 דקות או עד שהבייגלים תפחו פי 1.5.
- בסיר גדול מביאים 2 ליטר מים מומלחים עם לרתיחה.
- מחממים תנור ל 230 מעלות טורבו ומרפדים תבנית בניר אפיה.
- מורידים את המים מהאש ומוסיפים סילאן ואבקת סודה לשתייה. מערבבים מעט וטובלים את הבייגלים כחצי דקה מכל צד במים. מעבירים לקערה עם הציפוי או מפזרים את הציפוי מעל לבייגלים הרטובים ומניחים על תבנית.
- אופים עשרים דקות או עד שמזהיבים לגמרי.
טיפ ממיכל:
1. זמן ההתפחה השנייה קובע כמה הבייגלים יהיו דחוסים. הבישול עוצר את ההתפחה ויוצר לחמנייה קריספית מבחוץ ורכה מבפנים. אוהבים בייגל דחוס, תתפיחו קצת פחות.
המרכיבים
לבצק
- 1/2 4 כוסות קמח מומלץ קמח לחם ( 500 גרם )
- 1 כפית שמרים יבשים או כף גדושה טריים
- 1/4 1 כוסות מים
- 1 כף דבש גדושה או סוכר
- 1 כפית גדושה מלח
לבישול
- 1 כפית מלח
- 2 כפות סילאן
- 1 כפית אבקת סודה לשתיה
- 1/2 כוס ציפוי שאוהבים ( שומשום, פרג, מלח גס, אברת שום, בצל מיובש…)
- השתמשתי בתערובת של 3 סוגי שומשום