עוגת תפוחים קסומה
עגולה בקוטר 24-26 או תבנית אינגלישקייק ארוכה
עוגת תפוחים שקופה בשכבות
עוגת תפוחים שכבות שקופה.
עוגה עם המון תפוחים ומעט בצק.
התפוחים חתוכים דק ונמסים לתוך העוגה בהמון שכבות.
תפוחים אפויים רכים ונפלאים.
רוצו לנסות, זו אחת הטעימות.
הכי מסובך בעוגה שכזו זה חיתוך התפוחים.
סרטון הכנה כאן למטה.
עוגה עם המון תפוחים ומעט בצק.
התפוחים חתוכים דק ונמסים לתוך העוגה בהמון שכבות.
תפוחים אפויים רכים ונפלאים.
רוצו לנסות, זו אחת הטעימות.
הכי מסובך בעוגה שכזו זה חיתוך התפוחים.
סרטון הכנה כאן למטה.
אופן ההכנה
- מוציאים את ליבת התפוחים וחותכים אותם לפרוסות דקות בסכין, במעבד מזון או במנדולינה.
- מחממים תנור ל 170 מעלות טורבו או 175 רגיל. משמנים תבנית ומפזרים מעל קמח או לחילופין מרפדים בנייר אפייה בבסיס.
- בקערה או קערת מיקסר מערבבים יחד ביצים וסוכר במטרפה כדקה. מוסיפים קמח, חמאה וחלב ומערבבים היטב עד שכל הגושים נעלמים. מוסיפים את התפוחים ומערבבים בעדינות היטב כך שהבצק יעטוף את כל התפוחים. מעבירים לתבנית ואופים 55 דקות. מפזרים מעל שקדים עד שמזהיב ומאוד יציב במרכז.
- מוציאים מהתנור. מצננים לפחות חצי שעה. מחלצים את העוגה מהתבנית ומגישים.
- אני מעדיפה את העוגה צוננת מהמקרר. השכבות מתייצבות לגמרי כשהעוגה קרה.
המרכיבים
- 5-7 תפוחים גדולים קלופים ( כ 750 גרם)
- 4 ביצים
- 1/2-3/4 כוס סוכר – תלוי בכם במתיקות התפוחים ( 100-150 גרם)
- 1 כוס קמח תופח( 140 גרם) או כוס קמח וחצי שקית אבקת אפייה
- 50 גרם חמאה מומסת
- 1/3 כוס חלב (80 מ״ל)
- 1כפית קינמון ( אם רוצים)
- 3 כפות שקדים פרוסים