בלוג האוכל המומלץ michi

פלאפל אפוי

כ20 קציצות

קציצות פלאפל ירוק אפויות בתנור

קציצות פלאפל ירוקות ואפויות.
המאכל הכול כך ישראלי ומנחם בגרסה האפויה שלו.
רך וירוק מבפנים, בריא ומזין.
קציצות פשוט מופלאות בטעם של כאן ועכשיו!
ארוחה ישראלית מושלמת
טבעוני וללא גלוטן
את עיסת הפלאפל שלי אפשר כמובן לטגן.

אופן ההכנה

  1. במעבד מזון טוחנים יחד את מרכיבי העיסה עד שנוצרת עיסה אחידה כ 2-3 דקות. מתבלים במלח.
  2. מחממים תנור ל 220 מעלות ומרפדים 2 תבניות אפייה. משמנים במחצית מהשמן.
  3. יוצרים בידיים רטובות קציצות בגודל כ 5 ס״מ ועובי של כ 1 ס״מ. ומניחים על הנייר המשומן. מורחים מלמעלה על קציצה בשמן בנדיבות. אופים כ 14 דקות. מעבירים למוד גריל או חום עליון ואופים עוד כ 3-4 דקות או עד שמזהיב.
  4. מגישים חם עם טחינה וסלט.

טיפ ממיכל:

בגרסה במטוגנת ניצור כדורים, יוצאים כ 30 כדורים.

המרכיבים

  • 400 גרם חומוס יבש שהושרה במים לפחות 12 שעות
  • צרור גדול של פטרוזיליה
  • צרור גדול של כוסברה
  • 1 כפית כמון
  • 1 כפית סודה לשתייה
  • 2 כפות קמח תפוחי אדמה או קמח רגיל
  • 1/2 כפית לימון
  • 1/2 בצל לבן קלוף
  • 3-4 שיני שום
  • 1/4 כוס סודה או מים
  • לאפייה: כ 1/2 כוס שמן
  • מלח
גלילה לראש העמוד