ממרח ארטישוק
ל 1/2 ליטר ממרח
ממרח ארטישוק וקונפי שום
שילוב של תחתיות ארטישוק וקונפי שום מהיר יוצר מעדן אמיתי שיגוון לכם את הממרחים.
אם עדין לא הכנתם ממרחים בבית זה הזמן להתחיל לפנק במטבח.
סרטון הכנה קצר באינסטגרם שלי ממש כאן בעמוד !
תהיו חברים ותעקבו אחרי גם באינסטגרם.
אופן ההכנה
1. במחבת בינונית מחממים מחצית מהשמן יחד עם שיני השום על אש בינוני 3-4 דקות או עד שמזהיבים משני הצדדים. חותכים את תחתיות הארטישוק לפרוסות ומוסיפים לשמן יחד עןם התבלינים וממשיכים לטגן כ 5 דקות או עד שהארטישוק מתרכך לגמרי.
2. מעבירים את תכולות המחבת בזהירות לבלנדר או מעבד מזון חזק. מוסיפים את שמן הזית שנותר והלימון. מעבדים למרקם חלק מאוד. מטבלים במלח ופלפל ומעבירים לצנצנת מעוקרת (כזו בטבלתם במים רותחים ויובשה). יוצקים מעט שמן זית מעל לפני הסגירה.
3. נשמר במקרר כשבועיים.
4. הממרח הוכן עם מעבד המזון נובו של חברת דאבו.
טיפ ממיכל:
1. הוגש בצילום עם פטה קצח ועגבניות לחות.
2. במידה והממרח יבש לכם מידי ערבבו אותו עם עוד קצת שמן זית משובח.
המרכיבים
• 1 חבילה תחתיות ארטישוק (400 גרם) קפוא מופשר
• 15 שיני שום קלופות
• 2/3 כוס שמן זית (180 מ"ל)
• 2/3 כפית צ'ילי יבש
• 1 כפית אבקת שום (אם רוצים טעם חזק יותר של שום)
• 1 כף מיץ לימון
• מלח ופלפל