עוגיות נסיכה טופיפי
כ 15 עוגיות סנדוויץ
עוגיות טופיפי נפלאות
אני מטורפת על עוגיות ממולאות בריבה – עוגיות נסיכה ובכלל על עוגיות במילוי בכל טעם.
הטופיפי הוא אחד הממתקים האהובים עלי ובשבילו שווה לשבור דיאטה.
משלבת בטריק אחד נהדר את שתי האהבות.
השילוב של טופי, שוקולד ואגוז לוז במרכז עוגייה הוא פשוט מושלם.
הוא נאפה ומותך בתנור באופן מושלם ויוצר עוגייה עם 3 רובדי מילוי כאשר האגוז נמצא ממש במרכז.
מי שלא מכיר את הטריק בטוח שעברתם קורס קונדיטוריה מסובך על מנת להגיע לעוגייה מושלמת במילוי 3 טעמים.
בצק פריך רך במיוחד קצת לכיוון האלפחורס.
קסם אמיתי!!
אופן ההכנה
1. לבצק: חותכים את החמאה לקוביות בגודל בינוני. מכניסים את כל חומרי הבצק למעבד מזון או מיקסר עם וו גיטרה. מפעילים עד שנוצרים פרורים גדולים. מוציאים את הבצק ויוצרים בעדינות בצק אחיד. עוטפים בניילון נצמד ומצננים במקרר לפחות שעתיים לפני השימוש.
2. להרכבה: מחממים את התנור לחום בינוני (170 מעלות). מרפדים שתי תבניות בנייר אפייה. על משטח עבודה מקומח מרדדים את הבצק למלבן כ בעובי 0.4 מ"מ. קורצים עיגולים בקוטר 3.5-4 ס"מ (כ 30 עיגולים). מסדרים על תבנית אפייה ברווחים של 2 ס"מ האחד מהשני. על מחצית מהעיגולים מניחים טופיפי הפוך כאשר הצד הרחב נוגע בעוגייה ממש במרכז.
3. מעבירים לתנור ואופים כ 12 דקות או עד שהעוגיות מזהיבות בקצוות וטופיפי מעט מבעבע. מוציאים מהתבנית מצננים כ 2 דקות ומניחים את העוגייה ללא הטופיפי מעל לעוגייה עם הטופיפי ולוחצים בעדינות עד שמרגישים את אגוז הלוז והטופי ממלא את העוגייה. מקשטים באבקת סוכר מעל.
טיפ ממיכל:
הבצק מושלם לעוגיות חמאה רגילות גם ללא מילוי
המרכיבים
לבצק
• 100 גר' חמאה קרה
• 1 כוסות קמח (140 גרם)
• 4 כפות קורנפלור (40 גרם)
• 1 חלמון
• 1 כפית דבש או גלוקוז או סירופ תירס
• 50 גר' אבקת סוכר
למילוי
• 1 חבילה טופיפי של 15 יחידות
לציפוי
• 4 כפות אבקת סוכר (אם רוצים)