פסטה חגיגית עם בטטה ופטריות
4-5 סועדים
פסטה עם רוטב קטיפתי של בטטה, פטריות ורוקפור
15 דקות הכנה וזה שלכם.
פסטה של בסיס רוטב שמנת קליל עם 3 כוכבים ראשים: בטטה, פטריות והגבינה הכחולה הנפלאה.
פסטה מושלמת לארוחות מיוחדות ולאירוח בשבועות.
אופן ההכנה
1. מבשלים את הפסטה לפי הוראות היצרן (שומרים כוס ממי הבישול). מסננים ושוטפים במים קרים.
2. מחממים תנור לחום גבוה (190 מעלות). משמנים תבנית קטנה בשמן זית ומפזרים את קוביות הבטטה. מתבלים במלח ופלפל ואופים כ 15 שעה עד שמזהיבים ומתרככים.
3. במחבת גדולה מחממים חמאה ומטגנים את פרוסות הפטריות עם 1/2 כפית מלח כ 5 דקות על אש בינוני או עד שמזהיבות . מוסיפים שמנת, גבינת רוקפור, בטטה, פרמזן וחלב ומביאים יחד לרתיחה. מוסיפים את הפסטה מבשלים על אש בינונית כ 2 דקות. במידה והרוטב מרוכז מידי מוסיפים מצקת ממי הבישול ומערבבים. מתקנים תיבול מערבבים קלות, מעטרים ברוקפור מפורר ומגישים חם.
טיפ ממיכל:
ליצירת הקישוט שבצילום: 2 כפות עלי מרווה קטנים, מלח וכוס שמן.
המחבת קטנה מחממים שמן וכאשר הוא הם (בודקים עם כף עץ – כאשר נוצרות בועות סביב הכף).
מטגנים את עלי המרווה כ 10-15 שניות או עד שמשנים את צבעם. מוציאים מהשמן וממליחים. זה קישוט נפלא שהוא גם מעדן