עוגיות לינזר
בתבנית שטוחה 25*35 או 3/4 מגודל תבנית תנור סטנדרטית
כ 40 יחידות
חיתוכיות לינזר טורטה
הטארט האוסטרי הנפלא הופך לעוגייה רכה במילוי ריבה מפנקת.
מקורו של הטארט בעיר לינץ ולכן לינזר טורטה.
התאמתי את הטארט מעט לטעם הישראלי והפכתי אותו לעוגייה.
את הדוגמא המסורתית מעל הפכתי לפשוטה יותר.
הקסם האמיתי נוצר בחיתוך הפשוט למלבנים של העוגייה/חיתוכית שבשילוב עם פסי הבצק האלכסוניים זה פשוט נראה סופר מקצועי.
הבצק העשיר בשקדים נותן לעוגייה ניחוח קל של מרציפן.
תענוג !
מקורו של הטארט בעיר לינץ ולכן לינזר טורטה.
התאמתי את הטארט מעט לטעם הישראלי והפכתי אותו לעוגייה.
את הדוגמא המסורתית מעל הפכתי לפשוטה יותר.
הקסם האמיתי נוצר בחיתוך הפשוט למלבנים של העוגייה/חיתוכית שבשילוב עם פסי הבצק האלכסוניים זה פשוט נראה סופר מקצועי.
הבצק העשיר בשקדים נותן לעוגייה ניחוח קל של מרציפן.
תענוג !
אופן ההכנה
- בקערת מיקסר עם וו גיטרה מערבבים את כל חומרי הבצק (מלבד הריבה) עד לקבלת בצק. אפשר לעטוף בניילון נצמד או לחילופין מיד לעבוד איתו. הבצק מעט מתפורר ולכן נרדד בעזרת ניירות אפייה. 2/3 מהבצק מרדדים בין שני ניירות אפייה. למלבן התואם את גודל התבנית ובעובי של כ 1/2 ס"מ. מניחים על התבנית ומעבירים למקפיא ל 10 דקות. מקמחים היטב את הבצק שנותר ומרדדים על נייר אפייה מקומח למלבן באורך כ 25 ס"מ ורוחב 20 ס"מ בעובי של 0.3 מ"מ. מעבירים למקרר עד לשימוש.
- מחממים תנור ל 180 מעלות טורבו. מצפים את בסיס הבצק בריבה באופן אחיד. חותכים מהבצק השני פרוסות ברוחב 1.5 ס"מ ארוכות ומתחילים להניח באלכסון על הריבה מאחת הפינות למטה במרחק של 2.5 ס"מ האחת מהשנייה. במידה ואורך הפרוסה לא מספיק פשוט חותכים רצועה באורך המתאים בהמשך (זה לא צריך להיות לגמרי מדויק – חותכים בכל מקרה לעוגיות), אופים כ 25 -30 דקות או עד שהבצק מזהיב. מניחים לצינון של חצי שעה בטמפרטורת החדר. מומלץ להעביר לעוד חצי שעה לפחות למקרר. חותכים לריבועי עוגיות ברוחב 3-3.5 ס"ח ואורך 5 ס"מ.
צילום: דני לרנר
סטיילינג: נועה קנריק