עוגת גבינה קרה לוטוס
לתבנית בקוטר 24 ס"מ תבנית 24 עגולה עם שוליים או תבנית קפיצית
עוגת גבינת שמנת בציפוי לוטוס
עוגה שיש בה את כל הקסם והכי מתאימה לאירוח.
את העוגה יצרה נטע ביתי הבכורה מתוך השילוב של התמכרות לעוגות גבינה קרות וממרח לוטוס!!
המסת ממרח הלוטוס במיקרוגל יוצרת ציפוי מבריק מתוק, קרמלי ומושלם.
אומנם בנויה משלושה חלקים כמו כל דבר בישראל וזה ממש לא צריך להרתיע אתכם.
כל חלק 5לוקח דקות של הכנה/ ערבוב. סה"כ 15 דקות ויש לכם עוגת גבינה קרה לוטוס.
אפשר להחליף את הפתי בר בעוגיות לוטוס וחלום התגשם לאוהבי הלוטוס !
אופן ההכנה
1. לתחתית: טוחנים את הפתי בר במעבד מזון או בלנדר לקמח דק ומערבבים עם חמאה מומסת בקערה בינונית. מעבירים לבסיס התבנית ומהדקים היטב בעזרת כוס. מעבירים למקפיא עד לשימוש.
2. למילוי. מקציפים יחד שמנת, גבינה לבנה, סוכר וניל ואינסטנט וניל לקצפת יציבה. יוצקים מעל לתחתית ומישרים את פני המוס. מצננים לפחות שעה במקפיא לפני שיוצקים את הציפוי.
3. לציפוי: מחממים את ממרח הלוטוס במיקרוגל בפולסים של חצי דקה עד שהופך נוזלי ויוצקים מעל למוס הגבינה הקר. מחזרים למקרר לפחות לשעה או 4 שעות במידה ומכינים בתבנית קפיצית מתפרקת.
לסרטון קצר ונפלא של התהליך באינסטגרם – עוגת גבינת שמנת קרה לוטוס
אם אתם כבר באינסטגרם שלי, תעקבו זה ממש שווה!
טיפ ממיכל:
1. למי שלא אוהב/ת לוטוס אפשר להחליף את הציפוי בגנש שוקולד: בסיר קטן ממיסים 200 גרם שוקולד מריר חתוך לטבליות עם 1/2 מיכל שמנת מתוקה להקצפה. על אש בינונית ומערבבים עד שהגושים נעלמים. מורידים מהאש. משהים כמה דקות ויוצקים על העוגה הקרה ובעזרת מרית מפזרים באופן אחיד על פני העוגה.
2. המתכון בנוי לתבנית עם שולים, מי שמכין בתבנית קפיצית מומלץ להוסיף 1-2 כפות אינסטנט וניל ותת לעוגה 6 שעות במקרר לפחות להתייצבות.
המרכיבים
לתחתית
• 200 גר' עוגיות פתי בר (שרוול פחות 4-5 עוגיות)
• 150 גרם חמאה מומסת
למילוי
• 500 גרם גבינה לבנה 5 או 9 אחוז
• 2 מכלי שמנת מתוקה להקצפה (500 מ"ל)
• 1 חבילה אינסטנט וניל פודינג (80 גרם) – למי שמכין בתבנית קפיצית ראו הערה למטה
• 2 חבילות סוכר וניל (20 גרם)
לציפוי
• 3/4 חבילת ממרח לוטוס (300 גרם)