סופגניית קרם שניט וניל ופירות
לכ20 יחידות
סופגניית וניל פירות מפונפנת
הכי כיף זה להדהים את האורחים בחג עם סופגניות צבעוניות בעבודת יד.
סופגנייה בשיטת מילוי ללא הזרקה ממש כל אחד יכול.
סופגנייה נפלאה לא גדולה מידי במילוי מהיר של קצפת וניל נפלאה ופירות.
חלום של טעמים.
חוויה מופלאה לחנוכה.
אופן ההכנה
1. בקערת מערבל שמים יחד שמרים, סוכר, ביצים, גרידת לימון, חלב והקמח. לשים במהירות נמוכה כ 5 דקות או עד שנוצר בצק אחיד . מוסיפים את החמאה, ברנדי קורט מלח וממשיכים בלישה עוד 5 דקות. מכסים את הקערה בניילון נצמד ומשהים כשעה לתפיחה או עד שהבצק מכפיל את נפחו.
2. מניחים את הבצק על משטח מקומח וצרים ממנו עיגולים בקוטר 3 ס"מ (תולשים פיסה אחר פיסה ומגלגלים אותם על המשטח – 40-50 גרם). מסדרים את הכדורים מרובעי נייר אפייה שגוזרים מראש. מכסים במגבת ומשהים כ 40 דקות או עד שהכפילו את נפחם (לפעמים זה לוקח קצת יותר זמן – הכפלת הנפח חשובה לסופגנייה לא דחוסה).
3. מחממים את השמן בסיר בינוני לטמפרטורה של 165-170 מעלות, מחליקים לתוכו 4-5 סופגניות ומטגנים 2-3 דקות או עד שהן מזהיבות בצד התחתון. הופכים וממשיכים לטגן כ 3-4 דקות נוספות (בשלב זה אפשר להנמיך את האש). מוציאים אל ניר סופג.
4. למילוי: בקערת מיקסר מקציפים שמנת מתוקה, חלב ופודינג עד שנוצר קצף יציב. להרכבה: חותכים את הסופגנייה לרוחה וממלאים במוס בעזרת כף או שקית זילוף כ 3-4 כפות מהמוס. מסדרים פירות עונה מעל. מניחים את המכסה ומניחים על קערת הגשה. מפזרים אבקת סוכר מעל .
טיפ ממיכל:
קיצור דרך נוסף:
קונים סופגניות מוכנות ללא מילוי ומכינים את המילוי המהיר ומעטרים בפירות שווים.
המרכיבים
לבצק
• 20 גר' שמרים יבשים
• 1/2 כוס סוכר (100 גר')
• 2 ביצים
• 1 כוס חלב פושר (240 מ"ל)
• גרידה מלימון אחד
• 700 גר' קמח
• 1 כף ברנדי או אלכוהול שאוהבים
• קורט מלח
• 40 גר' חמאה מומסת
למילוי
• 1 מכלי שמנת מתוקה להקצפה (250 מ"ל)
• 2/3 כוס חלב (160 מ"ל)
• 1 חבילה אינסטנט פודינג וניל (80 גרם)
• 600 גרם פירות עונה צבעוניים חתוכים לפרוסות
• 50 גרם סוכריות או מיני מרנג לקישוט (אם רוצים)
לציפוי
• 3 כפות אבקת סוכר