בליני בטטה בשני טעמים לבחירה
ל כ 70 יחידות
בליני בטטה ברוטב עירית או מרווה
בליני או בעצם לביבות קטנות ונפלאות מבטטה שמרגישות כמו ניוקי בטטה אוורירי..
מנה נפלאה שהגשתי באירועים שהפקתי לאלפי אורחים.
התחלנו באמת בטיגון הבליני ומהר מאוד עברנו בקייטרינג לזילוף הבלינים ואפייה עם הברשה של שמן זית.
מנה שליוותה אותי בהופעה במשחקי השף השנה. אומנם עם רוטב מסובך יותר על בסיס ציר ירקות וירקות ירוקים צרובים.
כותבת לכם מתכון יותר קל אבל ממש פשוט עם שני רטבים לבחירה מרווה ועירית.
בהשראת בית הקפה המיתולוגי "אורנה ואלה".
כמו שאמרתי באודישן עם המנה הזו סגרתי עשרות אירועי חתונה גדולים!!
אופן ההכנה
1. מחממים תנור ל 190 מעלות. מרפדים תבנית אפייה בנייר אפייה. חותכים את הבטטות לקוביות גדולות. מניחים בסיר בינוני, מכסים את הבטטות במים ומביאים לרתיחה. מבשלים כ 10 דקות או עד שמתרככים. מסננים ומעבירים לתבנית אפייה ואופים 6-8 דקות על מנת יבש מעט את הבטטות. מעבירים את הבטטות לקערה בינונית ובעזרת כף מחוררת הופכים למחית. מוסיפים תוך כדי ערבוב קמח ומלח. מתבלים במלח.
2. מחממים תנור לחום גבוה 190 מעלות. מרפדים תבנית אפייה ומברישים בשמן. בעזרת שקית זילוף או כפית יוצרים כדורים בקוטר 2 ס"מ על גבי התבנית ברווח של 1 ס"מ האחד מהשני. משמנים את הבטטות גם מעל ואופים כ 8-10 דקות או עד שמזהיבות מעט.
3. לרוטב: חותכים את העירית או המרווה וחתיכות באורך 1 ס"מ. חממים בסיר את החמאה ומטגנים את העירית או המרווה כשתי דקות. מוסיפים שמנת, אגוז מוסקט וחלב ומרתיחים. מטבלים במלח ופלפל וקוצצים את הרוטב במעבד מזון או בלנדר. מסננים ומעבירים למחבת מביאים שוב לרתיחה ומוסיפים את הבליני בעדינות. מערבבים קלות. מתקנים תיבול ומגישים.
טיפ ממיכל:
את עלי המרווה לקישוט מומלץ לטגן בשמן חם מעט עמוק כ 20 שניות. זה יוצא מעדן אפשר לתבל במעט מלח ולקשט את המנה.