בלוג האוכל המומלץ michi

חלה במילוי פסטו קשיו מופלא

2 כיכרות

חלה במילוי פסטו

אני אוהבת להכין חלה ביתית לשבת.
לא תמיד מספיקה אך ממש משתדלת.
הריח והטעם המופלא ממלאים אותנו באווירת סוף שבוע מופלאה.
אני מכינה תמיד שתי ככרות אחת רגילה והשנייה מעט מתחכמת.
תמיד בתוספת מעניינת.
הפעם הכנתי חלת 3 רצועות הכי פשוטה שיש, כל רצועה מולאה בפסטו עם קשיו.
השתמשתי בקשיו כדי שהפסטו יהיה יציב יותר וקל למילוי.
בסופו של דבר זה יצא פסטו מושלם עוד יותר טוב מהמקור שממשיכים לזלול כאן בבית.
חלה מלוחה עננים במילוי מופלא של פסטו קשיו לשבת!

סרטון של עיצוב ומילוי החלה, ממש כאן למטה במתכון!!

אופן ההכנה

1. לפסטו: מכינים את כל החומרים לבלנדר וטוחנים למשחה חלקה. מתבלים במלח במידת הצורך (לרוב אין צורך).
2. לבצק: בקערת מיקסר עם וו לישה מכניסים את כל החומרים מלבד המלח והשמן. מתחילים ללוש כדקה ומוסיפים את המלח והשמן. ממשיכים ללוש עוד כ 8 דקות. במידה והבצק לךח מידי מוסיפים מעט קמח ובמידה והבצק קשה מידי מוסיפים 2-3 כפות מים. מכסים את הקערה ומתפילים כ שעה ועד שעה וחצי או עד שמכפיל את נפוח.
3. להרכבה: מחלקים את הבצק לשישה חלקים שווים ומרדדים על משטח מקומח כל בצק למלבן ארוך ברוחב 4 ס"מ ויחסית דק בעובי 0.6 מ"מ. ממלאים במרכז ולאורכו כ 2 כפות פסטו. סוגרים בזהירות לאורך בלי לגעת בפסטו ומהדקים. יוצרים שתי צמות. ומעבירים לתבנית.
4. לאפיה: מחממים תנור ל165 מעלות. מכסים את החלות ומתפיחים 25-50 דקות או עד שהחלה הכפילה את נפחה. מברישים בביצה ומפזרים שומשום. אופים כ 35 דקות או עד שהחלה זהובה ויציבה.
5. מוציאים מהתנור ומשהים לפחות חצי שעה לפני שאוכלים.

טיפ ממיכל:

1. החלה לגמרי מופלאה גם בלי המילוי.
2. אפשר להשתמש גם בפסטו מוכן כמובן.
3. לחלה ללא מילוי מעט מתוקה יש להכפיל את כמות הסוכר במתכון.

חלה במילוי פסטו

המרכיבים

לבצק
• 1 ק"ג קמח (מומלץ קמח לחם – מוסיף לרכות של החלה)
• 15 גרם שמרים יבשים (2 כפות) או 45 טריים
• 50 גרם סוכר (1/4 כוס)
• 2 ביצים
• 2 כפיות מלח
• 80 מ"ל שמן (1/3 כוס)
• 1 כפית סילאן
• 500 מ"ל מים

• 1 ביצה להברשה
• 3 כפות שומשום רגיל או שחור או שניהם

לפסטו
• 1 חבילה בזיליקום (כ 4 ענפים מופרדים לעלים)
• 60 גרם אגוזי קשיו קלויים
• 1/3 כוס שמן זית
• 40 גרם גבינת פרמזן (4 כפות ) – אפשר גם בלי פרמזן לגירסת פרווה
• 2 שיני שום
• מלח במידת הצורך

גלילה לראש העמוד