עוגיות שושנים ורודות
כ 45 יחידות
עוגיות ושנים בניחוח דובדבנים
העוגייה הכי ממכרת שיש עם שינוי קטן.
במילוי מרנג דובדבנים חמצמץ.
אז מה ממכר בעוגייה בעצם?
בצק פריך נמס בפה על בסיס שמנת חמוצה מופלאה. לרוב מכינים בלי סוכר, אצלי יש תוספת עדינה של קורט מלח וממש מעט סוכר וניל.
המילוי הממכר הפעם בצבע טבעי מושלם ומעט חמצמצות שרק מוסיפה לתוצאה הסופית.
הכי מושלם שיש – עוגיות שושנים ורודות!!
אופן ההכנה
1. חותכים את החמאה הקרה לקוביות בינוניות ומעבירים למעבד המזון או לקערת המערבל עם וו הגיטרה. מוסיפים את כל שאר המרכיבים. מעבדים עד שמתקבלים פירורי בצק גדולים.
2. מוציאים את חלקי הבצק מהקערה ויוצרים מהם שני גלילים בצקו עוטפים בניילון נצמד ומאחסנים במקפיא שעה לפחות .
3. מחממים את התנור ל-170 מעלות ומרפדים שתי תבניות בנייר אפייה.
4. בבלנדר טוחנים את הדובדבנים עם 2-3 כפות מים חמים למשחה חלקה. מקציפים במיקסר את החלבונים עד שנוצר קצף בהיר ויציב מוסיפים את הסוכר וממשיכים להקציף כדקה. מוציאים מהמיקסר ומוסיפים דובדבנים ומערבבים בעזרת מרית עד שמתערבב והקצף הופך ורוד. מוסיפים אינסטנט פודינג וניל ומערבבים היטב.
5. על משטח מקומח מרדדים מחצית מהבצק למלבן ברוחב 20-25 ס"מ ובעובי כ 3 מ"מ. מצפים במחצית מהקצף ומגלגלים לגלילה. חותכים לעוגיות בעובי 1 ס"ח ומניחים על נייר באפייה ברווחים של כ 2.5 ס"מ האחד מהשני.
6. אופים 14-15 דקות, עד שהעוגיות מזהיבות מעט בשוליים. מוציאים ומצננים לפחות 10 דקות. מגישים.
טיפ ממיכל:
חשוב לרדד את הבצק יחסית דק, הוא עוד תופח מעט באפיה בגלל אבקת האפיה שהוספנו.