ארוחה בתבנית – עוף בחמאת בוטנים עם בטטה ותפוחי אדמה
4-5 סועדים
עוף בניחוח חמאת בוטנים בתבנית עם תפוחי אדמה ובטטה
פשוט אוהבת ארוחות בתבנית אחת ולא מאמץ.
אוהבת במיוחד שוקי או ירכי עוף שמתבשלים יחד וממש מקפידה בבית לגוון טעמים.
הפעם מרינדה מהירה מטורפת של חמאת בוטנים שילדים ומבוגרים פשוט זוללים והופכת את העוף לקריספי מבחוץ ורך מבפנים.
אוהבת במיוחד שוקי או ירכי עוף שמתבשלים יחד וממש מקפידה בבית לגוון טעמים.
הפעם מרינדה מהירה מטורפת של חמאת בוטנים שילדים ומבוגרים פשוט זוללים והופכת את העוף לקריספי מבחוץ ורך מבפנים.
אופן ההכנה
- מחממים את התנור לחום גבוה 220 מעלות. מתבלים את שוקי העוף במלח ופלפל.
- בסיר קטן תוך כדי ערבוב מחממים יחד 1/2 כוס מים , חמאה בוטנים, חרדל ורוטב ברבקיו עד שהכול הופך לרוטב אחיד (אין צרך להרתיח). מורידים מהאש ומעבירים לקערה. מברישים או מורחים בידים את חלקי העוף הוטב מכול הצדדים (משתמשים ב2/3 מהרוטב). משהים במקרר מכוסה עד לשימוש.
- משמנים תבנית בשמן זית. בקערה גדולה מערבבים את הבטטות , תפוחי האדמה שמן הזית הנותר , פפריקה, מלח ופלפל. מערבבים קלות ומעבירים לתבנית ומסדרים עם שוקי העוף.
- אופים את העוף והירקות מכוסים בנייר אלומיניום ונייר אפיה 45 דקות. מורדים את הכיסוי ומושכים את העוף ברוטב שנותר . אופים כ 25-30 דקות נוספות אופים עד שהעוף והירקות ומזהיבים לגמרי.
- מגישים חם.
צילום: דני לרנר
סטיילינג: פסי ברניצקי