פשטידת סלמון מעושן (בסגנון קיש לורין)
בתבנית מרובעת 25*25 או תבנית עגולה 24-26 ס"מ
פשטידת סלמון מעושן ותפוחי אדמה
תפוחי אדמה וסלמון מעושן בפשטידה מופלאה אחת.
מעט מזכיר קיש לוריין( רק עם דגים) נחתך מצוין.
אפשר להכין אותה מרובעת או עגולה ולהניח במרכז שולחן החג!!
אופן ההכנה
1. מכניסים את כל חומרי הבצק למעבד מזון ומפעילים כל פעם לכמה שניות עד שהחומרים הפכים כמעט לגוש. מעבירים אל פיסת נילון נצמד ויוצרים בעדינות גוש בצק שטוח. מעבירים למקרר לפחות לשעה לפני השימוש.
2. קולפים את תפוחי האדמה וחותכים לקוביות קטנות. מבשלים על אש גבוה בסיר בינוני מכוסים במים (מוסיפים 1/2 כפית מלח למים) כעשר או עד שמתככים. מסננים ומצננים בטמפרטורת החדר.
3. מחממים את התנור לחום בינוני גבוה (190 מעלות). בקערה בינונית מערבבים גבינה, חלב וביצים. מוסיפים כפית מלח, מוסקט, טימין, קשקבל ומעט פלפל. משמנים התבנית . על משטח מקומח מרדדים את הבצק למלבן תואם את בתבנית בעובי 0.3 ס"מ. מעבירים לתבנית ומהדקים. מסדרים את ה הסלמון המעושן, על טימין וקוביות תפוחי אדמה. שופכים מעל מתערובת השמנת כך שתכסה כמעט לגמרי את הסלמון. מעבירים לתנור ואופים את כ 30 דקות מורידים את החום ל 170 וממשיכים עוד כ 20 דקות או עד שהפשטידה מזהיבה לגמרי. מוצאים ומצננים כ 3-4 דקות בטמפרטורת החדר ומגישים חם.
4. נשמר כ 4 ימים ונפלא בחימום נוסף בתנור.
טיפ ממיכל:
למי שרוצה פשטידה קלילה יותר עם פחות פחמימות אפשר להחליף את תפוחי האדמה בפרחי כרובית מראש אחד בגודל בינוני (אותה שיטת הכנה).
המרכיבים
לבצק
- 120 גר' חמאה
- 130 גר' קמח (1 כוס)
- 70 גר' קמח תפוחי אדמה
- 1/2 כפית מלח
- 1 ביצה
- 1/2 1 כפות מים
למילוי
- 200 גר' סלומון מעושן חתוך לפרוסות דקות
- 3 תפוחי אדמה בינוניים
- 1 מיכל גבינה לבנה מומלץ9%
- ½ כוס חלב
- 4 ביצים
- 1 ענף טימין טרי מופרד לעלים בלבד
- ¼ כפית אגוז מוסקט טחון (אם רוצים)
- 50 גרם קשקבל מגורר (אם רוצים)
- מלח ופלפל