עוגיות משובצות בחמוציות ואגוזי מלך
כ 25-30 יחידות
עוגיות אגוזי מלך וחמוציות
אחרי הפסח נחדש את מלאי העוגיות בבית.
עוגיות חמאה משובצות נפלאות שתמיד כדאי שיהיו בבית.
נשמרות בכלי אטום שבועות.
עוגיות חמאה משובצות נפלאות שתמיד כדאי שיהיו בבית.
נשמרות בכלי אטום שבועות.
אופן ההכנה
1. חותכים את החמאה הקרה לקוביות בינוניות ומעבירים למעבד המזון או לקערת המערבל עם וו הגיטרה. מוסיפים את כל שאר המרכיבים. מעבדים עד שמתקבלים פירורי בצק גדולים.
2. מוסיפים את השקדים והחמוציות ומעבדים כ-10 שניות נוספות, רק עד שהתוספות נטמעות קלות בבצק.
3. מוציאים את חלקי הבצק מהקערה ויוצרים מהם שני גלילים ארוכים בקוטר כ3.5 ס"מ. אם רוצים, מיישרים בעזרת משטח העבודה את הגלילים והופכים אותם למלבנים ארוכים. עוטפים בניילון נצמד ומאחסנים במקפיא שעה לפחות .
4. 4. מחממים את התנור ל-170 מעלות ומרפדים שתי תבניות בנייר אפייה.
5. 5. פורסים את גלילי הבצק לפרוסות בעובי כ-1/2 ס"מ ומניחים בתבנית ברווחים של כ-2 ס"מ זו מזו.
6. 6. אופים 12-10 דקות, עד שהעוגיות מזהיבות מעט בשוליים. מוציאים ומצננים לפחות 10 דקות. מגישים.
צילום: דני לרנר
סטיילינג: חמוטל יעקובוביץ
פורסם ב: שבועון לאישה