קומפוט פירות יבשים ותבלינים
6-8 סועדים
קומפוט פירות יבשים לחג
אצלי אין ערב חג בלי קומפוט !
קינוח מושלם לארוחת חג כבדה.
כמה דקות הכנה והקסם קורה, הפירות סופגים את הנוזלים המתובלים והופכים רכים וארומטיים.
בשבילי לגמרי טעם ילדות.
קומפוט פשוט (לא מתוחכם ) המדגיש את הטעמים הארומטיים של הפירות היבשים.
קינוח מושלם לארוחת חג כבדה.
כמה דקות הכנה והקסם קורה, הפירות סופגים את הנוזלים המתובלים והופכים רכים וארומטיים.
בשבילי לגמרי טעם ילדות.
קומפוט פשוט (לא מתוחכם ) המדגיש את הטעמים הארומטיים של הפירות היבשים.
אופן ההכנה
1. אפשר לחצות פירות גדולים – אני מעדיפה שלמים וחוצה רק את התפוחים. בסיר גדול מניחים את הפירות ומכסים ביין ו כ800 מ"ל מים. מוסיפים את שאר החומרים ומביאים לרתיחה. מבשלים כ 40 דקות על אש קטנה (במידת הצורך מוסיפים עוד חצי כוס מים). טועמים ומוסיפים סוכר לפי הצורך. מעבירים לקערת הגשה או כלי אטום מכסים ומצננים במקרר.
טיפ ממיכל:
אפשר להחליף את הציפורן בחצי מקל וניל.
צילום: דני לרנר
סטיילינג: פסי ברניצקי
פורסם ב: שבועון לאישה