טורט שלושת המוסים המופלא
רינג או תבנית קפיצית בקוטר 24 ס"מ
טורט 3 המוסים - המדריך המלא
לא סתם מוס של שמנת מוקצפת בטעם, אלא מוס עדין עם בסיס יציב ועמוק לטעם.
אגב שילוב של קרם אנגלז עם שמנת מוקצפת נקרא בפי המקצוענים בווריה.
ולא הבווריה ההיא מה"שיפודיות".
ההכנה של קרם האנגלז שלב אחרי שלב תוביל אתכם להצלחה במתכון מכאן פשוט מפרידים ל3 טעמים שמשתלבים באופן מושלם לטורט האהוב ומושקע.
אופן ההכנה
1. מחממים את התנור ל-160 מעלות ומשמנים את התבנית.
2. התחתית: שמים את הביסקוויטים במעבד מזון עם להב המתכת וטוחנים לפירורים דקים. עוצרים. מוסיפים את החמאה והסוכר ומעבדים למרקם בצקי אחיד. מעבירים לתבנית ומהדקים לבסיס באופן אחיד. אופים 12-15 דקות או עד שהתחתית יציבה. מוציאים מהתנור מצננים בטמפרטורת החדר כ 10 דקות ומעבירים למקרר עד לשימוש. בשלב זה אפשר להרים את הרינג ולצפות בשקף טועם בהיקף.
3. לקרם אנגלז שלב אחר שלב: מכינים קערה עם מסננת בצד. מחממים את החלב עם מקל וניל חצוי עד לרתיחה (למי שמשתמש בתמצית וניל מוסיפים אותה רק לאחר הסינון של הנוזל). בקערה מפרדת מקציפים חלמונים וסוכר כשתי דקות עד שהחלמונים מבהירים מעט. יוצקים מעל החלמונים את החלב החם מערבבים היטב ומחזירים לסיר. על אש בינונית מחממים מחדש ובעזרת כף עץ מערבבים תוך כדי יצירת הספרה 8. בודקים כל שתי דקות את ההסכמה של הנוזל ע"י יצירת קו רוחבי על גב הכף בעזרת האצבע. במידה והקו נשאר ריק הנוזל הסמיך דיו (בשום אופן לא מגיעים לרתיחה!!). מסננים את הקרם ומקציפים כדקה ידנית כדי לצננו מעט (זה השלב שמוסיפים תמצית וניל). מערבבים בכוס בעזרת מזלג את הג'לטין והרום היטב. מעבירים למיקרוגל ל20-30 שניות. מערבבים שוב כדי להמיס את הגושים ומוסיפים לקרם תוך כדי ערבוב. מחלקים את הקרמים ל 3 קערות בעודו חם. לקערה הראשונה מוסיפים שוקולד חלב לקערה השנייה מערבבים את הקפה עד שנמס והקערה השנייה נשארת בטעם ונילי, מקציפים מעט כדי לקרר. מעבירים למקרר לכ 15-25 או עד שהקרם מתקרר לגמרי ומתחיל להיקרש בהיקף. מקציפים את
4. השמנת המתוקה במהירות גבוה במיקסר עד לקבלת קצפת יציבה. מקפלים את השמנת (מחלקים ל3) אל תוך הקרמים המצונן עד שנוצר מוס אחיד. שופכים את מוס הוניל ראשון. כך שימלא את הבסיס באופן אחיד. במידה ונוזלי מידי מעבירים למקפיא ל 7-10 דקות (את המוסים שנותרו מעבירים למקרר). יוצקים מעל את שכבת השוקולד ומעליה את שכבת הקפה.
5. מעבירים למקרר למינימום שעתים או למקפיא אפילו עד לחודש) להעביר למקרר שעה לפני ההגשה.
6. להגשה: מפרידים את הטורט בעזרת סכין חדה מהתבנית במידה והשתמשתם בשקף מלצים את הטורט מהתבנית. מנפים מעל העוגה קקאו ומקשטים בשוקולד לבן (אם רוצים).
טיפ ממיכל:
1. אפשר כמובן להחליף את שוקולד החלב לשוקולד מריר למי שמעדיף.
2. למי שאוהב עוגה קצפתית יותר ואו רוצה להכינה בתבנית קוטר 26 פשוט להוסיף עוד חבילה שמנת להקצפה סה"כ 1 ליטר.
המרכיבים
לתחתית
• 200 גרם ביסקוויטים פתי בר כהים
• 80 גרם חמאה, מומסת
• 2 כפות סוכר
לקרם אנגלז לשלושת המוסים
• 600 מ"מ חלב
• 6 חלמונים
• 200 גר' סוכר (1 כוס)
• 1 מקל וניל או כפית תמצית וניל משובחת
• 2 שקיות ג'לטין (28 גרם)
• ¼ כוס רום או אלכוהול שאוהבים (אפשר גם מים)
• 3 מכלי שמנת מתוקה (750 מ"ל שמנת)
טעמים למוסים:
• 120 גרם שוקולד חלב קצוץ
• 3 כפות שטוחות נס קפה
• 3 כפות קקאן לקישוט
• 40 גרם שוקולד לבן מגורר לקישוט