סופגניית פירות יער מעוצבת
כ 20 יחידות
סופגניית קרם שניט במילוי מוס פירות יער
גילוי נאות אני ממש אוהבת סופגניות מסורתיות במילוי ריבה משובחת.
ובכל זאת ערב אחד לפחות בחג אני מתפנקת בסופגניות מעוצבות שמשלבות טעמים מפתיעים.
סופגניות קרם שניט אני קוראת להן בבית.
על מנת להקל על עבודת העיצוב אני ממלאה סופגניות כמו קרם שניט ומצפה אותם בקישוטים נפלאים ממש כמו תכשיטים.
התוצאה היא ממש כמו בקונדיטוריה.
סופגנייה מעוצבת במילוי פירות יער מעט חמצמץ ובגוונים וורדים מרהיבים.
אופן ההכנה
1. בקערת מערבל שמים יחד שמרים, סוכר, ביצים, גרידת לימון, חלב והקמח. לשים במהירות נמוכה כ 5 דקות או עד שנוצר בצק אחיד . מוסיפים את החמאה, קורט מלח וממשיכים בלישה עוד 5 דקות. מכסים את הקערה בניילון נצמד ומשהים כשעה לתפיחה או עד שהבצק מכפיל את נפחו.
2. מניחים את הבצק על משטח מקומח וצרים ממנו עיגולים בקוטר 3 ס"מ (תולשים פיסה אחר פיסה ומגלגלים אותם על המשטח). מסדרים את הכדורים על תבנית מקומחת במרווחים ומהדקים אותם מעט כדי ליצור דסקית מעט רחבה יותר. מכסים במגבת ומשהים כ 40 דקות או עד שהכפילו את נפחם (לפעמים זה לוקח קצת יותר זמן – הכפלת הנפח חשובה לסופגנייה לא דחוסה).
3. מחממים את השמן בסיר בינוני לטמפרטורה של 170 מעלות, מחליקים לתוכו 4-5 סופגניות, מכסים את הסיר ומטגנים 2-3 דקות או עד שהן מזהיבות בצד התחתון. הופכים וממשיכים לטגן בסיר גלוי כ 3-4 דקות נוספות (בשלב זה אפשר להנמיך את האש). מוציאים אל ניר סופג.
4. למילוי: מערבבים במעבד מזון או בלנדר פירות, סוכר מיץ לימון ומים וטוחנים דק כדקה (אפשר להשאיר בצד 3 כפות לציפוי). בקערת מיקסר מקציפים שמנת מתוקה ופודינג עד שנוצר קצף יציב. מקפלים את הפירות אל הקצפת בעדינות עד שנוצר מוס אחיד.
5. להרכבה: חותכים את הסופגנייה וממלאים במוס בעזרת כף או שקית זילוף כ 3-4 כפות מהמוס. מניחים את המכסה ומניחים על תבנית .
6. מערבבים בקערה קטנה אבקת סוכר ומים או מחית הפירות (במידה ומשתמשים במים אפשר בשלב זה להוסיף צבע מאכל) עד שכל הגושים נעלמים. בעזרת מברשת מברישים את פני הסופגנייה. מפזרים סוכריות מעל. הציפוי מתייבש תוך כמה דקות. במידה והציפוי נוזלי מידי מוסיפים 2 כפות אבקת סוכר.
טיפ ממיכל:
קיצור דרך: למי שממהר אפשר לקנות סופגניות ללא מילוי וליצור מהמילוי והקישוט יצירה של ממש לערב החג ללא מאמץ
המרכיבים
לסופגניות
• 15 גר' שמרים יבשים או 45 גרם שמרים טריים
• 1/2 כוס סוכר (100 גר')
• 2 ביצים
• 1 כוס חלב פושר (240 מ"ל)
• גרידה מלימון אחד
• 700 גר' קמח
• קורט מלח
• 50 גר' חמאה מומסת
למילוי
• 1.25 מכלי שמנת מתוקה להקצפה (315 מ"ל)
• 3 כפות פודינג וניל
• 1/3 כוס פירות אדומים
• 1 כף סוכר
• 1 כפית מיץ לימון
• 3 כפות מים חמים
לציפוי
• 100 גר' אבקת סוכר
• 1/4 כוס מים (מומלץ מסוננים)
• כמה טיפות צבע מאכל (אם רוצים)
• 150 גרם סוכריות קטנות בגווים של לבן וורוד