סלט פסטה עם בצלים בקרמל ופרמזן
5 סועדים
סלט פסטה עם ריבת בצלים מהיר
יום הפסטה חל היום!!
ממש לכבדו ולקראת עוד שבוע חם הכי מתאים לכולנו סלט פסטה מרענן.
מתי כבר יגיע הסתיו?
ממש לכבדו ולקראת עוד שבוע חם הכי מתאים לכולנו סלט פסטה מרענן.
מתי כבר יגיע הסתיו?
אופן ההכנה
- במחבת בינונית מחממים שמן זית וצולים את שמיניות הבצל כ 3 דקות על אש גבוה עד שמזהיבות מעט. בצד המחבת מוסיפים כף סוכר וממשיכים לחמם עד שהסוכר נמס מעט. מוסיפים כף חומץ מביאים לרתיחה. מתבלים במלח ופלפל גרוס ומורידים מהאש. מעבירים לכלי אחסון עד להגשה.
- מבשלים את הפסטה לפי הוראות היצרן. מסננים ושוטפים במים קרים.
- במעבד מזון קטן מעבדים יחד את כל חומרי הרוטב כחצי דקה ומתבלים במלח ופלפל.
- להרכבה: בקערה גדולה מערבבים פסטה יחד עם הבצל המקורמל, עלים ירוקים, אגוזים והרוטב. מוסיפים גבינה מערבבים מעט ומגישים. נשמר יומיים במקרר.
המרכיבים
- 1 חבילה פסטה קצרה מהסוג שאוהבים
- 3 בצלים סגולים קלופים וחתוכים לשמיניות
- 1 כף שמן זית
- 1 כף סוכר חום
- 1 כף חומץ בן יין לבן
- 100 גר' אגוזי מלך חתוכים גס וקלויים
- 70 גר' גבינת פרמזן מגוררת לחתיכות גדולות עם קולפן ירקות (1/3 כוס)
- 1 חבילה עלי מיקרו צנונית (אם רוצים) או חצי חבילה עלי רוקט
- לרוטב
- 1 כפית חרדל
- 6 כפיות שמן זית
- 2 כפיות חומץ בלסמי
- מלח ופלפל גרוס