עוגת שמרים במילוי שוקולד וגבינה
2 תבניות אינגליש קייק ארוכות או 3 קצרות
שמרים שוקולד וגבינה
אחד הקינוחים האהובים עלי הוא בראוניז גבינה.
הוא ממש ההשראה למילוי הנפלא של עוגת השמרים הזו.
גבינה ושוקולד מתיקות נפלאה עם חמיצות עדינה של גבינה יחד עם בצק רך ונוח לעבודה.
עוגות שמרים אני אוהבת רכות במיוחד ואחד ה"טריקים" לקבל עוגה רכה היא להשתמש בבצק המכיל יחסית הרבה חמאה מומסת ונוזלים ולהתפיח לילה במקרר.
הבצק מתקשה בעקבות החמאה שמתקררת וכך נקבל בצק רך שנוח לעבוד וליצור עוגות מושלמות.
הוא ממש ההשראה למילוי הנפלא של עוגת השמרים הזו.
גבינה ושוקולד מתיקות נפלאה עם חמיצות עדינה של גבינה יחד עם בצק רך ונוח לעבודה.
עוגות שמרים אני אוהבת רכות במיוחד ואחד ה"טריקים" לקבל עוגה רכה היא להשתמש בבצק המכיל יחסית הרבה חמאה מומסת ונוזלים ולהתפיח לילה במקרר.
הבצק מתקשה בעקבות החמאה שמתקררת וכך נקבל בצק רך שנוח לעבוד וליצור עוגות מושלמות.
אופן ההכנה
- מערבבים חלב, סוכר ושמרים בקערה קטנה ומחכים כ 5-10 עד שמתחילות בועות. מעבירים לקערת מיקסר את כל שאר חומרי הבצק ולשים 10 דקות. הבצק יוצא רך מאוד (במידה ורך מידי להוסיף 1-3 כפות קמח). מכסים היטב ומעבירים למקרר ל10 שעות לפחות.
- בקערה בינונית מערבבים את כל חומרי מילוי הגבינה עם מטרפה כדקה ומשהים בטמפרטורת החדר.
- לשים מעט את הבצק ומחלקים את הבצק לשנים.על משטח מקומח מאוד מרדדים את חצי מהבצק למלבן גדול בעובי 1/2 ס"מ מורחים על הבצק את המילוי משאירים קצוות של 1 ס"מ. מגלגלים לרולדה ארוכה ומעבירים ל10 דקות למקפיא. על משטח מקומח מאוד מרדדים את חצי השני של הבצק למלבן גדול בעובי 1/2 ס"מ מורחים על הבצק נוטלה משאירים קצוות של 1 ס"מ ומפזרים מעל שוקולד מריר ושקדים טחונים. מעבירים למקפיא ל5 דקות.
- מוציאים את הבצק מהמקפיא חותכים את הקצוות מישירים כך שכל רלודה תתאים באורך ל 2 תבניות (בחישוב הליפוף). מכינים עוגה אחת של שבלולים מהקצוות (במידה ו2 תבניות מתאימות לאורך הרולדה לא ניצור עוגה שלישית) וחותכים את הרולדות לאורך בצורה סימטרית במרכז כך שנוצרים חצאי רולדות עם שכבות של בצק ומילוי. חותכים כל אחד מהחצאים וחצי . מחברים יחידה של גבינה ושוקולד בצד אחד ומלפפים אותן עד הסוף ומעבירים לתבנית משומנת (מומלץ להניח בבסיס ובשולים נייר אפייה) , חוזרי.ם על הפעולה בעוגה השנייה
- מחממים את התנור לחום גבוה (160 מעלות). מתפיחים את העוגות כ50 דקות או עד שכפילות את הנפח (בגלל שהקפאנו את העוגות זה לוקח מעט יותר זמן). מברישים בביצה. אופים כ 40 דקות.
- בסיר קטן מחממים חלב וסוכר יחד עד שהסוכר נמס. מברישים את העוגות בסירופ הסוכר כשהן יוצאות חמות. מצננים מעט ומגישים. נשמר 3 ימים במקרר.
המרכיבים
לבצק
- 640 גר' קמח (1/2 4 כוסות וכף גדושה)
- 150 גר' סוכר (3/4כוס)
- 240 מ"ל חלב (1 כוס)
- קורט מלח
- 150 מ"ל יוגורט (לא מומלץ 0%)
- 30 גר' שמרים (או 10 גר' שמרים יבשים)
- 3 ביצים
- 150 גר' חמאה מומסת
למלית גבינה
- 250 גר' ריקוטה (מומלץ ריקוטה פרסקה)
- 100 גר' שמנת חמוצה
- 1כף קורנפלור
- 1 כף גדושה אינסטנט וניל
- 1/2 כוס סוכר (100 גרם סוכר
למלית שוקולד
- 150-200 גר' נוטלה
- 50 גר' שוקולד ממריר חתוך לחתיכות קטנות
- 30 גר' שקדים (2 כפות)
- 1 ביצה טרופה להברשה
לסירופ החלב
- 60 מ"ל חלב (1/4 כוס חלב)
- 50 גר' סוכר (1/4 כוס סוכר)
צילום: נטע אלחלל
סטיילינג: מיכל לוי אלחלל