שקדים מסוכרים ומשוקלטים
1 ק"ג תוצר סופי
שקדים מסוכרים בשני צבעים
חטיף מתוק שהיה להיט אצלי בקייטרינג במשך שנים. אורחים רבים הגיעו למטבח האחורי כדי לבקש את המתכון.
עכשיו בבלוג עם צילומים של כל השלבים .
מעדן נפלא שנשמר בטמפרטורת החדר כמה חודשים. חשוב להכין משטח סיליקון או נייר אפייה משומן.
פשוט פצצת אנרגיה מתוקה מושלמת לשבירת הצום!!
אופן ההכנה
1. בסיר בינוני מחממים מים וסוכר עד שהסוכר נמס. מוסיפים שקדים ומשיכים לבשל על אש גבוה בינונית עד שהסוכר הופך למצב חולי (כ 10 דקות) תוך כדי ערבוב איטי. מהרגע שהסוכר והמים הופכים חוליים מחכים עד ש2/3 מהמסה הופכת לקרמלית (חום בהיר – אפשר שחלק קטן יישאר חולי)מורידים מהאש והופכים למשטח הסיליקון או נייר אפייה משומן (אפשר את הסיליקון של המקרונים במידה ויש) כך ששקדים יהיו כמה שיותר מופרדים. מצננים כ 15 דקות. שוברים/מפרידים את השקדים.
2. ממיסים את השוקולד חתוך לטבליות כדקה במיקרוגל או עד שכל הגושים נעלמים. מוסיפים לקערת השוקולד את השקדים ומערבבים היטב. כך השוקולד יכסה לגמרי את השקדים.
3. לכלי אחסון בינוני עם מכסה מעבירים אבקת סוכר ולשני קקאו. מעבירים חצי מהשקדים לאבקת הסוכר. סוגרים את הכלי ומשקשקים. חוזרים על הפעולה בכלי השני עם השקדים שנותרו.
4. מאחסנים בכלי אטום עד חודשים במקום מוצל וקריר.כמובן שנשמר היטב במקרר ובמקפיא לפחות חודשים.
טיפ ממיכל:
אפשר כמובן להכין אותם בצבע אחד ולהכפיל את כמות אבקת הסוכר או כמות הקקאו.
התמונה כאן היא של השלב החולי ממש לפי סוף התהליך.