עוגיות אלפחורס עם ריבת חלב
כ 30 יחידות
אלפחורס עם ריבת חלב תוצרת בית
ברשת יש מתכונים רבים לאלפחורס ועל אף שאני אוהבת את העוגייה התלבטתי האם להעלות את המתכון.
כמובן שיש בכל מתכון הרבה מעבר וגם סיפור קטן.
לפני שנים נסעתי בנסיעת עבודה לבואנוס איירס עם קולגה שגדל בעיר המרשימה כל כך. הוא לקח אותי לקונדיטורית ילדותו בפרבר של מקסים העיר .זו הייתה כמובן חוויה שלא אשכח. עד כדי כך טעים שסחבתי במטוס בדרך הביתה קופסא ענקית של אלפחורס שהיו אצלי במקפיא במשך כחודשים ואכלנו את העוגיות האלו ביראת קודש ובמסורה אחת אחת.
מלבד הבצק הרך מה שתרם לטעם המיוחד הייתה ריבת החלב מיוחד ולכן יחד עם המתכון אני מעלה מתכון לריבת חלב תוצרת בית שממש זהה לאלפחורס מארגנטינה.
אל תפחדו להכין לבד. במתכון שלי ריבת החלב היא שילוב של חלב וחלב מרוכז שיחד מקצרים את התהליך. הכנתי ללא הגולות ממש בקלות . הטעם ממש מזכיר את בואנוס איירס… געגוע!!
כמובן שיש בכל מתכון הרבה מעבר וגם סיפור קטן.
לפני שנים נסעתי בנסיעת עבודה לבואנוס איירס עם קולגה שגדל בעיר המרשימה כל כך. הוא לקח אותי לקונדיטורית ילדותו בפרבר של מקסים העיר .זו הייתה כמובן חוויה שלא אשכח. עד כדי כך טעים שסחבתי במטוס בדרך הביתה קופסא ענקית של אלפחורס שהיו אצלי במקפיא במשך כחודשים ואכלנו את העוגיות האלו ביראת קודש ובמסורה אחת אחת.
מלבד הבצק הרך מה שתרם לטעם המיוחד הייתה ריבת החלב מיוחד ולכן יחד עם המתכון אני מעלה מתכון לריבת חלב תוצרת בית שממש זהה לאלפחורס מארגנטינה.
אל תפחדו להכין לבד. במתכון שלי ריבת החלב היא שילוב של חלב וחלב מרוכז שיחד מקצרים את התהליך. הכנתי ללא הגולות ממש בקלות . הטעם ממש מזכיר את בואנוס איירס… געגוע!!
אופן ההכנה
- לריבת החלב מכניסים את כל חומרי הריבה לסיר גדול ומבשלים עד לרתיחה תוך כדי ערבוב הסוכר. ממשיכים לבשל על אש בינונית תוך כדי רתיחה נעימה כשעה ועד שעה וחצי. מערבבים כל כמה דקות ובודקים שתחתית הסיר לא מתקרמלת. הנוזל יתחיל לשנות את צבעו לשמנת וכאשר הוא מתקרב לסוף התהליך לצבע נס קפה שדומה לקרמל טופי. הריבה מוכנה שהבועות הופכות לקרובות יותר והחלב מסמיך. סימן נוסף , נוצר קרמל חום בבסיס הסיר. סמוך לסיום התהליך יש לערבב כל דקת עד לסמיכות הרצויה. חשוב לזכור שהרבה מתקררת היא מסמיכה עוד קצת.
- מכניסים את כל חומרי הבצק למיקסר עם וו גיטרה או למעבד מזון. מפעילים את המיקסר על מהירות נמוכה עד שנוצר בצק אחיד כ 3 דקות. מוציאים מהמיקסר ועוטפים בניילון נצמד ומצננים במקרר לפחות שעתיים לפני השימוש.
- מחממים את התנור לחום בינוני גבוה (175 מעלות). מרפדים 2-3 תבניות אפייה. מרדדים את הבצק לעיגול גדול בעובי 0.4 ס"מ וקורצים עיגולים בקוטר כ 3 ס"מ. מעבירים לתבנית האפייה במרווח של כ 2 ס"מ . אופים 8-10 דקות או עד שהבצק מזהיב מעט. מוציאים מהתנור מצננים בטמפרטורת החדר לפחות 5 דקות. על חצי מהעוגיות מניחים כפית גדושה או מזלפים ריבת חלב צוננת (בכמות זהה) . מכסים בעוגייה נוספת מגלגלים את צידי העוגיות בקוקוס . מומלץ לשמור במקרר כשבוע או חודש במקפיא.
טיפ ממיכל:
כמובן שמי שממהר יכול לקנות ריבת חלב , מומלץ תוצרת ארגנטינה. כמות מומלצת 300 מ"ל.
המרכיבים
לבצק
• 200 גר' חמאה
• 1/2 1 כוסות קמח 210 גרם
• 230 גרם קורנפלור
• 1 ביצה + 1 חלמון
• 120 גר' אבקת סוכר
• 1 כפית אבקת אפייה (5 גרם)
• 1 כפית תמצית וניל
לריבת חלב (כחצי ליטר עד 600 מ"ל – זה כפול ממה שצריך , בכל מקרה נשמר כחודש במקרר )
• 1 ליטר חלב
• 400 גרם חלב מרוכז
• 250 גרם סוכר (כוס ורבע)
• 1 כפית וניל איכותי או פנים מחצי מקל וניל
• 100 גרם קוקוס (לקישוט)