סנדוויץ סלמון אפוי במילוי
8-10 אורחים
סנדויץ סלמון חגיגי
סנטר פיס אמיתי לארוחה – פשוט להכנה ומרשים בטרוף!!!.
מאוד דומה לרוסטביץ ממולא רק עדין יותר – חותכים חתיכות לאורך כולל המילוי ונהנים.
אופן ההכנה
1. מחממים את התנור לחום גבוה (210 מעלות). מרפדים תבנית בנייר אפייה.במעבד מזון קוצצים יחד לחם קשיו ופטרוזיליה כדקה. מוציאים לקערה ומערבבים עם הביצים.
2. מחממים מעט את הדבש בסיר קטן ומוסיפים את הסויה ומערבבים. מורחים את פני הדג בדבש. מתבלים את פני הדג במלח ופלפל. מניחים פילה אחד על נייר האפייה כאשר העור נוגע בבסיס התבנית. מניחים מתחתיו כ 4-5 חבלים באורך כ 30 ס"מ. בהפרשים של כ6 ס"מ. מהדקים לפני הדג את המילוי ומניחים מעל את הפילה השני כשפני הדג פונים למילוי והצד של העור מעל. קושרים את החבלים כך שיחברו ויחזקו את שתי פיסות הדג (ממשיכים למלא את כל הדגים במידה ויש). אופים כ 35-40 דקות או עד שהדג יציב למגע (תלוי בגודל הדג). מגישים חם. מגישים למרכז שולחן ומתירים את החבלים. מורידים את שכבת העור העיונה ומתחילים להגיש לאורחים. חג שמח.
3. נשמר 3 ימים במקרר ואפשר לחמם שוב למחרת במיקרוגל או בתנור.